Zidan ponovo trener “Reala”

Srna
Zidan ponovo trener “Reala”

Madrid - Fudbalski klub “Real” iz Madrida imenovao je bivšeg igrača i trenera Francuza Zinedina Zidana za novog šefa stručnog štaba, nakon eliminacije tog kluba iz fudbalske Lige šampiona, saopšteno je iz španskog kluba.

U saopštenju se navodi da je odbor madridskog kluba na današnjem sastanku odlučio da smijeni dosadašnjeg trenera Argentinca Sajtjaga Solarija, kojem je, u isto vrijeme, ponuđeno da ostane u klubu na drugoj funkciji.

“Odbor je odlučio da imenuje Zinedina Zidana za novog šefa stručnog štaba, koji će ovu funckiju obavljati do 30. juna 2022. godine”, navodi se u saopštenju.

Francuz je tokom ranijeg mandata na mjestu šefa stručnog štaba “Reala” uzastopno osvojio tri titule šampiona Evrope, što je bez presedana otkako se održava Liga šampiona, prije nego što je podnio ostavku u maju prošle godine.

“Real” iz Madrida eliminisan je iz Lige šampiona u utorak, 5. marta, nakon poraza od Fudbalskog kluba “Ajaks” iz Amsterdama.

Madridski klub je prije toga dva puta poražen od “Barselone” u čuvenom derbiju “El klasiko”, što je rezultiralo eliminisanjem “Reala” iz španskog “Kupa kralja” i povećanjem prednosti katalonskog kluba na tabeli španskog prvenstva za 12 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana