Žestoki okršaji i u svlačionici Vimbldona

Agencije
Žestoki okršaji i u svlačionici Vimbldona

London - Glavna teniska vijest u posljednje vrijeme je obnova saradnje Endija Mareja i Ivana Lendla, a prvi put o njoj se oglasio i najbolji igrač svijeta Novak Đoković, koji je kazao da je počastvovan što su ponovo počeli da rade zbog njega.

Legendarni Lendl se prije desetak dana drugi put priključio stručnom štabu Britanca, a obojica nisu krili da je to uradio zbog Đokovića. Endi je nedavno upravo od Novaka izgubio u finalu Rolan Garosa i nakon toga se odlučio da nešto promijeni kako bi mogao bolje parirati Srbinu.

- Počastvovan sam što to čujem. Ivan je legenda ovog sporta i bio je veliki rival mom treneru Borisu Bekeru. To je interesantno. Šalio sam se sa svojim timom da moraju da prošire svlačionice na turnirima kako bi sve legende stale. Postojanje velikih rivalstava, kao i prisustvo takvih veličina je veoma dobro za naš sport. Privlači mnogo pažnje jer su ti ljudi ostavili veliki trag u istoriji tenisa i lepo ih je videti - rekao je Đoković.

Mnogi stručnjaci su bili iznenađeni ovom odlukom Mareja i Lendla, čak je i Đokovićev trener Boris Beker rekao da to nije očekivao. Ipak, za Đokovića je to logičan potez Britanca, koji će mu biti glavni konkurent za titulu na predstojećem Vimbldonu.

- Endijeva odluka nije iznenađujuća jer je Ivan već bio njegov trener i tada je osvojio par grend slemova i olimpijsko zlato, zabeleživši najbolje rezultate u karijeri. Mislim da je napravio logičan potez. Biće ovo zanimljiv turnir, a znam da se mnogo govori o potencijalnom finalu između Endija i mene, posebno otkad je došao Ivan, ali je još rano o tome govoriti. Moramo poštovati svakoga ko se takmiči na Vimbldonu, ima više od 120 igrača, pa ćemo ići korak po korak - istakao je Đoković.

Prvi reket svijeta danas će saznati ko će mu biti protivnici na putu do odbrane titule u Londonu. Lakši žrijeb je jedan od preduslova da dođe do titule, ukupno 13. na grend slem turnirima. Vimbldon će početi u ponedjeljak i trajaće do 10. jula.

Sa sinom vozi bicikl

Novak Đoković objavio je fotografiju sa sinom Stefanom na kojoj ga uči da vozi bicikl, a ostavio je poruku za sve roditelje.

- Roditelji iz celog sveta, čujem vas! Ovo je najlepši i najteži, ali i najvažniji posao koji imamo u životu. Zahvalan sam na tome što mogu ove momente da ovekovečim - napisao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana