Жестоки окршаји и у свлачионици Вимблдона

Агенције
Жестоки окршаји и у свлачионици Вимблдона

Лондон - Главна тениска вијест у посљедње вријеме је обнова сарадње Ендија Мареја и Ивана Лендла, а први пут о њој се огласио и најбољи играч свијета Новак Ђоковић, који је казао да је почаствован што су поново почели да раде због њега.

Легендарни Лендл се прије десетак дана други пут прикључио стручном штабу Британца, а обојица нису крили да је то урадио због Ђоковића. Енди је недавно управо од Новака изгубио у финалу Ролан Гароса и након тога се одлучио да нешто промијени како би могао боље парирати Србину.

- Почаствован сам што то чујем. Иван је легенда овог спорта и био је велики ривал мом тренеру Борису Бекеру. То је интересантно. Шалио сам се са својим тимом да морају да прошире свлачионице на турнирима како би све легенде стале. Постојање великих ривалстава, као и присуство таквих величина је веома добро за наш спорт. Привлачи много пажње јер су ти људи оставили велики траг у историји тениса и лепо их је видети - рекао је Ђоковић.

Многи стручњаци су били изненађени овом одлуком Мареја и Лендла, чак је и Ђоковићев тренер Борис Бекер рекао да то није очекивао. Ипак, за Ђоковића је то логичан потез Британца, који ће му бити главни конкурент за титулу на предстојећем Вимблдону.

- Ендијева одлука није изненађујућа јер је Иван већ био његов тренер и тада је освојио пар гренд слемова и олимпијско злато, забележивши најбоље резултате у каријери. Мислим да је направио логичан потез. Биће ово занимљив турнир, а знам да се много говори о потенцијалном финалу између Ендија и мене, посебно откад је дошао Иван, али је још рано о томе говорити. Морамо поштовати свакога ко се такмичи на Вимблдону, има више од 120 играча, па ћемо ићи корак по корак - истакао је Ђоковић.

Први рекет свијета данас ће сазнати ко ће му бити противници на путу до одбране титуле у Лондону. Лакши жријеб је један од предуслова да дође до титуле, укупно 13. на гренд слем турнирима. Вимблдон ће почети у понедјељак и трајаће до 10. јула.

Са сином вози бицикл

Новак Ђоковић објавио је фотографију са сином Стефаном на којој га учи да вози бицикл, а оставио је поруку за све родитеље.

- Родитељи из целог света, чујем вас! Ово је најлепши и најтежи, али и најважнији посао који имамо у животу. Захвалан сам на томе што могу ове моменте да овековечим - написао је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана