Žestoke kontrole u Barseloni i Minhenu zbog terorista!

Agencije
Žestoke kontrole u Barseloni i Minhenu zbog terorista!

Poslije reprezentativne pauze, Liga šampiona je opet na programu, ali je fudbal u drugom planu - strah od novih terorističkih napada je u centru pažnje.

Iako se ovog utorka igraju mečevi petog kola, nakon užasne tragedije u Parizu, mjere bezbjednosti su širom Evrope podignute na najviši mogući nivo.  

Tako su pod posebnom prismotrom stadioni "Nou Kamp" i "Alijanc arena". Uoči duela između Barselone i Rome, odnosno Bajerna i Olimpijakosa, policija sprovodi žestoke kontrole. Pod posebnom kontrolom su i redari.  

Slike koje dolaze iz Barselone i Minhena, nažalost, govore nam da je fudbal u potpuno drugom planu.  

Policija je na svakom koraku oko stadiona u punoj opremi, kontrole na ulazima su rigoroznije nego ranije, a i svaki dio tribina "Nou Kampa" i "Alijanc arene" je detaljno pregledan.  

Poslije terorističkog napada u Parizu, gdje je stradalo najmanje 129 osoba, došlo je do eksplozije i kod stadiona "Francuska", za vrijeme duela Francuske i Njemačke. Poslije je ustanvoljeno da su teroristi željeli da se raznesu unutar stadiona i tako naprave masakr.  

Zbog straha od novih napada, utakmica Lige Evrope u četvrtak između Briža i Napolija u Belgiji biće odigrana bez publike - bezbjednost nije mogla da bude garantovana

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana