Возач Ред Була помео конкуренцију у Малезији

Agencije
Возач Ред Була помео конкуренцију у Малезији

Куала Лумпур - Возач Ред Була Макс Ферстапен остварио је другу побједу у каријери, пошто је био најбржи на Великој награди Малезије у времену 1:35,576, па је на најљепши могући начин прославио 20. рођендан.

Изненађујући побједник на стази "Сепанг" обишао је у четвртом кругу возача Мерцедеса Луиса Хамилтона и до краја сигурном вожњом сачувао прво мјесто. Хамилтон је до краја остао други са 12,7 секунди заостатка, што говори о убједљивом тријумфу Холанђанина и његовој сигурној вожњи. Други пилот Ред Була Данијел Рикардо заузео је треће мјесто, док је Себастијан Фетел стигао до четвртог мјеста иако је кренуо из посљедњег реда. Троструки свјетски првак Хамилтон тако је увећао предност у генералном пласману на 34 бода у односу на Фетела. Послије трке Нијемац је имао нови проблем јер се сударио са Лансом Штролом, што је произвело његову бијесну реакцију.

- Ово је немогуће, уопште није гледао куда иде - рекао је љутити Фетел.

Још већи пех задесио је Ферари и Кимија Раиконена који је због техничког квара морао да се повуче прије старта трке иако је требало да стартује са друге позиције.

- Не знам шта се тачно десило, прерано је рећи. Нико у тиму није урадио ништа погрешно, болид је радио савршено у суботу, проблеми су се појавили одједном. Разочаравајуће је, али нема кривца - био је смирен Раиконен.

Ферстапен је блистао од среће по завршетку трке, постао је пети возач који је ове године славио на једној од стаза Свјетског шампионата. Први тријумф остварио је у мају прошле године и млади возач је послије годину и по чекања дошао до новог славља. Ову побједу памтиће до краја живота, јер је дошла на посебан начин и нарочито посебан дан.

- Није било лако. Физички изузетно напорна трка, али сам издржао на врху. Хвала мом тиму, одрадили смо одличан посао. Ово је одличан дан за све нас - рекао је слављеник Ферстапен.

Бодове су још освојили Валтери Ботас, Серхио Перез, Штофел Вандорн, Штрол, Фелипе Маса и Естебан Окон.

Поредак возача

1. Луис Хамилтон (Мерцедес) 281

2. Себастијан Фетел (Ферари) 247

3. Валтери Ботас (Мерцедес) 222

4. Данијел Рикардо (Ред Бул) 177

5. Кими Раиконен (Ферари) 138

Конструктори

1. Мерцедес 503

2. Ферари 385

3. Ред Бул 270

4. Форс Индија 133

5. Вилијамс 65

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана