Vojvodina izbacila Sampdoriju

B92
Vojvodina izbacila Sampdoriju

Novosadska Vojvodina plasirala se u plej-of za Ligu Evrope, pošto je u dvomeču trećeg kola kvalifikacija bila bolja od Sampdorije ukupnim rezultatom – 4:2.

Poslije sjajne partije i pobjede u Italiji od 4:0 u prvom meču, Voša nije uspjela da ponovi isti uspjeh, ali je uprkos porazu 2:0 (1:0) došla na korak do grupne faze.

Sampa je uspjela da postigne po pogodak u oba poluvremena – najprije je Eder u 16. minutu donio prednost gostima, da bi konačan rezultat susreta postavio Mjurijel dvadeset minuta prije kraja.

Imala je i ekipa Zlatomira Zagorčića svoje šanse, čak je i bila bolji rival tokom većeg dijela meča, ali je golman Đenovljana Vivijano prilikom pokušaja Ivanića i Sekulića veoma dobro intervenisao.

Crveno-bijeli su tako ponovili uspjeh od prije dvije sezone, kada su zaustavljeni od strane Vaduca na posljednjem koraku pred ulazak u najmasovnije evropsko takmičenje.

Žrijeb za posljednju rundu kvalifikacija na programu je u petak od 13 časova u Nionu.

Poslije dužeg vremena, za meč crveno-bijelih iz Novog Sada vladalo je ogromno interesovanje, pa je ekipu Valtera Zenge dočekao krcati stadion Karađorđe, 12.000 navijača i koreografija, a sve je bilo u znaku velikog Vujadina Boškova.

U toku popodneva, delegacije dviju ekipa su u Begeču obišle grob Vujadina Boškova – koji je kao igrač i trener ostavio neizbrisiv trag u istoriji dva kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana