Војводина избацила Сампдорију

Б92
Војводина избацила Сампдорију

Новосадска Војводина пласирала се у плеј-оф за Лигу Европе, пошто је у двомечу трећег кола квалификација била боља од Сампдорије укупним резултатом – 4:2.

Послије сјајне партије и побједе у Италији од 4:0 у првом мечу, Воша није успјела да понови исти успјех, али је упркос поразу 2:0 (1:0) дошла на корак до групне фазе.

Сампа је успјела да постигне по погодак у оба полувремена – најприје је Едер у 16. минуту донио предност гостима, да би коначан резултат сусрета поставио Мјуријел двадесет минута прије краја.

Имала је и екипа Златомира Загорчића своје шансе, чак је и била бољи ривал током већег дијела меча, али је голман Ђеновљана Вивијано приликом покушаја Иванића и Секулића веома добро интервенисао.

Црвено-бијели су тако поновили успјех од прије двије сезоне, када су заустављени од стране Вадуца на посљедњем кораку пред улазак у најмасовније европско такмичење.

Жријеб за посљедњу рунду квалификација на програму је у петак од 13 часова у Ниону.

Послије дужег времена, за меч црвено-бијелих из Новог Сада владало је огромно интересовање, па је екипу Валтера Зенге дочекао крцати стадион Карађорђе, 12.000 навијача и кореографија, а све је било у знаку великог Вујадина Бошкова.

У току поподнева, делегације двију екипа су у Бегечу обишле гроб Вујадина Бошкова – који је као играч и тренер оставио неизбрисив траг у историји два клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана