Vladimir Vermezović drži palčeve Italijanima: Azuri idu do kraja

Ivan Dragičević
Vladimir Vermezović drži palčeve Italijanima: Azuri idu do kraja

Beograd - Navijam za Italiju, igraju dobro i disciplinovano, imaju odličan napad i nadam se da mogu do kraja.

Rekao je ovo bivši trener i fudbaler Partizana Vladimir Vermezović koji je trenutno bez angažmana, ali kako kaže koferi su uvijek spakovani.

- Sviđa mi se šta je uradio Antonio Konte, donio je svoju filozofiju u tim, i unaprijedio igru "azura". Prvi put vidimo da Italijani sa mnogo igrača ulaze u završnicu i zbog toga su naročito opasni što su na svojoj koži osjetili Španci i Belgijanci. Imaju odličnu, tvrdu odbranu čija okosnica dolazi iz Juventusa, a i te momke je trenirao Konte. Uigrani su i mogu da zaustave napad Njemačke, a mislim da će "panceri" imati dosta problema da se odbrane, jer su Mats Humels i Džerom Boateng dosta sporiji od navale Italije - rekao je Vermezović.

Fudbal je igra u kojoj uvijek na kraju pobjeđuju Nijemci je izreka Gerija Linekera koja je svima dobro poznata i koja se obistinila mnogo puta, pa je iz tog razloga i Vermezović oprezan sa prognozama.

- Nikada se ne treba kladiti protiv Nemaca jer je njihov mentalitet neverovatan, a trenutno imaju izuzetno snažan tim. Opet, Italijani su pokazali najviše do sada i mislim da mogu dalje, koliko god to bilo nezahvalno prognozirati. Island je pokazao da nema favorita, ne znam da li su se istrošili i je li ostalo još goriva u njima, ali Francuzima neće biti lako. Domaćini nisu oduševili iako su ih svi stavili kao najveće favorite, dosta su se mučili i ako ne budu na najvišem nivou mogu biti surovo kažnjeni - rekao je Veremzović.

Drugi meč četvrtfinala večeras igraju Belgija i Vels, a trener koji je vodio južnoafričke klubove Kajzer Čifs i Orlando Piratse smatra da je Geret Bejl jedina zvijezda koja se potpuno podredila timu.

- Velšani su dokazali da ovaj tim nije samo Bejl, ali igrač Reala igra odlično prvenstvo. Imaju još dosta kvalitetnih igrača, dok je izlišno govoriti o širini koju posjeduje selektor Belgije Mark Vilmots. Neki kažu da je teško ukomponovati sve te vrhunske igrače, ali ja mislim da to nije problem, već da je muka kada ne raspolažeš kvalitetnim fudbalerima - zaključio je Vermezović.

Čeka novi posao

Posljednji angažman Vladimir Vermezović imao je u južnoafričkim Orlando Piratsima koje je vodio u sezoni 2014-15.

- To je takav posao, čekam ponude i spreman sam za novi izazov ako se otvori opcija koja će zadovoljiti moje ambicije - rekao je Vermezović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana