Vels nastavio da piše istoriju u Francuskoj

B92
Vels nastavio da piše istoriju u Francuskoj

Fudbaleri Velsa nastavili su da ispisuju istoriju plasmanom u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Velšani, koji su debitanti na prvenstvima ’Starog kontinenta’, savladali su u osmini finala Sjevernu Irsku sa 1:0 i tako produžili evropski san.

Generacija koju vodi Kris Kolman izjednačila je rezultat one iz sredine prošlog vijeka koju je na Svjetskom prvenstvu 1958. u Švedskoj moćni Brazil zaustavio u borbi za polufinale.

Strijelac jedinog gola, ujedno i tragičar meča, bio je Garet Mekoli koji je u 75. minutu zatresao sopstvenu mrežu. Čovjek koji je Sjeverne Irce doveo do osmine finala golom protiv Ukrajine, želio je da pre Robson-Kanua stigne do lopte koju je sa lijevog boka uputio njegov imenjak Bejl, ali je ona završila iza leđa golmana Mekgaverna.

Utakmica na ’Parku prinčeva’ u Parizu nije obilovala kvalitetnim potezima i uzbuđenjima – Velšani su bili bolji, Aronu Ramziju opravdano je poništen pogodak zbog ofsajda u prvom poluvremenu, a uspavanku je riješio već opisani detalj.

’Zmajevi’ se okreću borbi za polufinale u kojoj ih čeka pobjednik meča Mađarska – Belgija, koji je na programu u nedjelju od 21 čas.

U prvom susretu dana Poljska je savladala Švajcarsku poslije boljeg izvođenja jedanesteraca, u duelu koji je obilježio i Džerdan Šaćiri, najljepšim pogotkom u dosadašnjem toku prvenstva.

Dan zatvara derbi između Hrvatske i Portugala na terenu Lansa – ’Bolar Delelisu’, a bolji iz te utakmice igraće u četvrtfinalu sa Poljacima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana