Velimir Petković trener Fukse Berlin: Berlin podsjetio na Borac iz 1991.

Dušan Repija
Velimir Petković trener Fukse Berlin: Berlin podsjetio na Borac iz 1991.

Banjaluka - Trener Fukse Berlina Velimir Petković ispunio je prilično hrabro obećanje koje je dao poslije poraza od Neksea (20:28) u prvom meču četvrtfinala Kupa EHF i na kraju odveo svoj tim do trofeja u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Tim iz prestonice Njemačke savladao je u finalu francuski San Rafael (28:25), što je banjalučkom stručnjaku bio četvrti pehar u ovom takmičenju, jer je jedan osvojio sa Borcem, a još dva vodeći Gepingen. Ipak, finale prije finala je bio revanš sa ekipom iz Našica.

- Poslije poraza u prvom meču, koji je prouzrokovan teškim rasporedom i putovanjem koje je potrajalo, rekao sam da ćemo ih proći, baš kao što je to Borac uradio prije 27 godina. Tada smo izgubili od Tusem Esena sa sedam razlike u prvom meču, ali smo slavili u “Boriku” i prošli u finale. Moji igrači moraju da imaju jak karakter, da uvijek vjeruju, to je ono što uvijek apostrofiram - rekao je Petković za “Glas Srpske”.

Iako se po rezultatima čini da je finalni turnir u Magdeburgu bio rutina, na parketu to nije izgledalo tako.

- Plašio sam se da nećemo izdržati fizički, jer smo samo 48 sati prije finalnog turnira igrali sa Hanoverom, a četiri dana ranije dobili Rajn Nekar Leven. Uz to smo imali mnogo povrijeđenih igrača i svega sedam, osam njih u rotaciji, ali je na kraju sve dobro ispalo. Očekivali smo Magdeburg u finalu, ali su Francuzi odigrali odlično polufinale. Malo su nas uplašili na startu, jer su poveli sa 3:0, ali smo se probudili. Rekao sam im da se finale ne igra, nego da se pobjeđuje i poslušali su me - naglasio je Petković.

Fukse već sada ima najbolju sezonu u istoriji, a kruna bi bila titula prvaka Njemačke. Petkovićev tim ima tri boda manje od Flenzburga, uz meč manje i teži raspored.

- Ništa još nije gotovo, jer se radi o najboljoj ligi svijeta. Mi smo rasterećeni, plan je da budemo među tri najbolje ekipe i izborimo Ligu šampiona, a titula ako dođe bilo bi odlično - zaključio je Petković, koji je produžio ugovor sa “lisicama” na još dvije sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana