Večeras Đokovićev novi početak

B92
Večeras Đokovićev novi početak

Novak Đoković vraća se u nedjelju na teniski teren prvi put od Australijan opena i operacije lakta.

Srpski teniser će novi početak imati od 20:30 protiv Japanca Tara Danijela, u drugom kolu prvog Mastersa sezone u Indijan Velsu.

Nakon šestomesječne pauze zbog oporavka lakta, Đokoviću je u Melburnu najveći problem bio servis uz i dalje prisutni bol u ruci.

Pošto višemjesečni odmor nije dao rezultat, Srbin je poslije Australije prelomio i odlučio se za krajnji korak – operaciju. Prošlo je samo nešto više od mjesec dana, a on se već vratio na teren, bez ijedne riječi o bolu u laktu što je često pominjao uoči AO.

Zbog toga je duel sa Danijelom više od njegovog povratka na teren, ovaj meč predstavlja vjerovatno ključnu tačku ove sezone za Đokovića, jer će pokazati da li se konačno rješio problema.

Bez obzira na dugo odsustvo i mali broj mečeva, svega četiri u posljednjih osam mjeseci, Đoković je bi trebalo da ima previše problema protiv Japanca, koji je trenutno 109. igrač svijeta.

Đoković je u Melburnu pokazao da može da pobjeđuje čak i pod bolom, a ako je operacija donijela rezultat kao što bi moglo da se zaključi na osnovu Novakovog ponašanja proteklih nedjelja, treće kolo mu sigurno neće izmaći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana