Van Gal je loša i besramna osoba

Agencije
Van Gal je loša i besramna osoba

Mančester - Posljednja žrtva nezgodnog karaktera Luisa van Gala je Meksikanac Havijer Čičarito Ernandez, koji je, prema riječima njegovog zemljaka, legendarnog Uga Sančeza, morao da napusti Mančester junajted.

Ernandez je u finišu prelaznog roka odlučio da mu je bolje potražiti novu sredinu, pa je pojačao Bajer Leverkuzen, što se nikako nije svidjelo Sančezu. Nekada odlični golgeter osudio je "ledeni" pogled koji je Holanđanin uputio svom pomoćniku Rajanu Gigsu, kada je Čičarito promašio penal u svojoj posljednjoj utakmici za Junajted, protiv Briža, u revanš utakmici plej-ofa za Ligu šampiona.

- Bio sam i sam trener i znam da jedan stručnjak sigurno ne smije da se tako ponaša prema igraču. Onakav pogled upućen Gigsu za mene je besraman - rekao je Sančez.

On je naglasio da i Čičarito, kao i svi fudbaleri svijeta, ima pravo na jedan loš dan.

- Van Gal je čovjek bez srama. Nadam se da će u Engleskoj uskoro uvidjeti da je on loša osoba, s obzirom na to kako se ponaša prema igračima. On mora prije svega da se ponaša kao profesionalac. Igrači zaslužuju da se prema njima ophodi kao prema ljudskim bićima i ličnostima - rekao je Sančez.

Van Gal je pogledom "ubio" Čičarita kada je promašio penal u revanš meču za plasman u grupnu fazu Lige šampiona protiv Briža, koji je Junajted dobio ubjedljivo sa 4:0. Odnos Meksikanca i Holanđanina odranije nije na visokom nivou, pošto je Van Gal čim je sjeo na klupu "đavola" odlučio da ga pošalje na pozajmicu u Real Madrid. Zbog sličnih problema "Old Traford" je napustio Anhel di Marija, golman Viktor Valdez je odavno "na ledu", a pitanje je kakva će sudbina biti Davida de Hee, kojem je propao transfer u Real Madrid u posljednjim sekundama prelaznog roka. Nešto očigledno nije u redu u svlačionici "đavola", a ni rezultati na početku sezone nisu baš obećavajući, posebno poslije poraza od Svonsija prošlog vikenda.

 

Predstavljen Marsijal

Najskuplja akvizicija Luisa van Gala u ovom prelaznom roku Entoni Marsijal, za kojeg je menadžer "đavola" Monaku keširao 50 miliona, uz još dodatnih 30 u zavisnosti od toga kako se snađe, predstavljen je na "Old Trafordu". Mnogi su se našli u čudu što je Holanđanin izdvojio ovoliko novca za još nedokazanog fudbalera, ali on očigledno ne mari za mišljenje drugih kada je u pitanju posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana