Utrka kao kao u crtanom: Bio je pred pobjedom u trci, a onda ...VIDEO

Blic
Utrka kao kao u crtanom: Bio je pred pobjedom u trci, a onda ...VIDEO

Atletika nije bez razloga prozvana "kraljicom sportova", jer uključuje i hodanje i trčanja, i skokove, i bacanja. U njoj se, u zavisnosti od disciplina, zahtjeva izdržljivost, ili snaga, ili preciznost, ili kordinacija. Ali, u njoj ima i istinski duhovitih trenutaka.

Jedan takav zabilježen je na univerzitetskom prvenstvu u Irskoj, kada je Angus Meldon hitao ka pobjedi u kvalifikacijama na 800 metara. Međutim, dok je on ulazio u posljednju krivinu, jednom skakaču s motkom desio se peh - loše je izveo svoj pokušaj, a elastičnu traku koja je u toj hali odmjenjivala kalsičnu letvicu prosto je odapeo ka stazi.

I, baš tu, gdje je ona padala - baš u tom trenutku ne protrčavao nesrećnu Meldon. On je "napadača" pokušao da skine sa vrata, ali se desilo nešto još gore, noge su mu postale upetljane. Sasvim dovoljno da izgubi ritam, da ga drugi prestignu i da on ostane bez plasmana u finale.

Organizatori nadmetanja su, poslije ovakvog, neponovljivog spleta okolonosti, ipak riješili da ga puste da se bori za medalje, no "napad Spajdermena", kako je to prokomentarisao TV komentator, izgleda da je ostavio posljedice: Angus Meldon je u finalu bio osmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana