Утрка као као у цртаном: Био је пред побједом у трци, а онда ...VIDEO

Блиц
Утрка као као у цртаном: Био је пред побједом у трци, а онда ...VIDEO

Атлетика није без разлога прозвана "краљицом спортова", јер укључује и ходање и трчања, и скокове, и бацања. У њој се, у зависности од дисциплина, захтјева издржљивост, или снага, или прецизност, или кординација. Али, у њој има и истински духовитих тренутака.

Један такав забиљежен је на универзитетском првенству у Ирској, када је Ангус Мелдон хитао ка побједи у квалификацијама на 800 метара. Међутим, док је он улазио у посљедњу кривину, једном скакачу с мотком десио се пех - лоше је извео свој покушај, а еластичну траку која је у тој хали одмјењивала калсичну летвицу просто је одапео ка стази.

И, баш ту, гдје је она падала - баш у том тренутку не протрчавао несрећну Мелдон. Он је "нападача" покушао да скине са врата, али се десило нешто још горе, ноге су му постале упетљане. Сасвим довољно да изгуби ритам, да га други престигну и да он остане без пласмана у финале.

Организатори надметања су, послије оваквог, непоновљивог сплета околоности, ипак ријешили да га пусте да се бори за медаље, но "напад Спајдермена", како је то прокоментарисао ТВ коментатор, изгледа да је оставио посљедице: Ангус Мелдон је у финалу био осми.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана