Усвојен календар Евролиге, повећане премије, награде и у Еврокупу

Б92
Усвојен календар Евролиге, повећане премије, награде и у Еврокупу

Лондон - На састанку у Лондону који је организовала Евролига у петак усвојен је нови систем и календар Евролиге и Еврокупа за наредну сезону.

Иако још увијек нису познати сви учесници два такмичења, на састанку су од српских клубова присуствовали Црвена звезда и Партизан.

Одлучено је да нова сезона у Евролиги почне 13. октобра, док ће такмичење у Еврокупу почети дан раније.

Према новом формату такмичења у Евролиги ће послије 30 кола бити одиграна четвртфинална серија (18. април – 2. мај) која ће се играти на три побједе, а првак Европе ће бити познат послије завршног турнира који ће бити на програму од 18. до 21. маја.

Новина је и да ће се у пет термина играти двије утакмице недјељно.

Што се тиче Еврокупа, он ће од сљедеће сезоне бројати 24 клуба. Они ће бити подијељени у четири групе са по шест екипа. Прва фаза ће трајати од 12. октобра до 14. децембра, а послије тога ће бити формиране четири групе са по четири екипе.

Четвртфинална серија ће бити одиграна од 28. фебруара до 8. марта, а полуфинална од 14. до 22. марта. Финале ће бити одиграно од 31. марта до 5. априла.

Утврђено је и да ће тимови који учествују у Еврокупу имати од сљедеће сезоне финансијску добит. Учешће у групној фази доноси 10.000 евра, пласман у Топ16 доноси 20.000, а пласман у четвртфинале 30.000 евра. Пораженом финалисти припашће додатних 100.000, а побједнику 200.000 евра.

У Евролиги ће новчане награде бити знатно веће. Најјаче европско такмичење ће у сљедећој сезони играти Црвена звезда, док би Партизан требало да буде српски учесник у Еврокупу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана