Uspješan restart Đokovića i Vajde

Glas Srpske
Uspješan restart Đokovića i Vajde

Monte Karlo - Novak Đoković je četiri mjeseca čekao na pobjedu, a prvi trijumf poslije Australijen opena ostvario je na mastersu u Monte Karlu gdje je dosta lako savladao sunarodnika Dušana Lajovića sa 6:0, 6:1.

Nakon loših nastupa na američkim turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, gdje je gubio od dosta slabije rangiranih rivala, Đoković je konačno zaigrao kako od njega očekuje armija navijača. Najbolji srpski teniser nije imao puno problema protiv indisponiranog Lajovića koji je mnogo griješio, naročito u prvom setu, dok je u drugom bio nešto bolji, ali nedovoljno da ozbiljnije parira raspoloženom Đokoviću. Očigledno mu je pomogla i šok-terapija sa promjenom trenera, pošto se nedavno rastao sa dvojcem Andre Agasi - Radek Štepanek, a u stručni štab se vratio Marijan Vajda, sa kojim je postizao najveće uspjehe u karijeri. Njih dvojica su trenirali proteklih sedmica na Marbelji i u Monte Karlu, a Slovak je bio uz njega i na meču, što mu sigurno mnogo znači. To nije bio čest slučaj dok je sarađivao sa Amerikancem i Čehom. Trijumf protiv Lajovića sigurno mu je dosta podigao poljuljano samopouzdanje, a pravi test imaće već u drugom kolu kada će se sastati sa Bornom Ćorićem koji je na startu turnira bio bolji od Žilijena Benetoa rezultatom 6:2, 6:3. Iako je meč prve runde trajao svega 58 minuta, vidljivo je bilo da je Đoković popravio fizičku spremu što mu je bio najveći problem tokom američke turneje. Đoković je turnir u Kneževini osvajao dva puta, a prošle sezone je ispao u četvrtfinalu od Davida Gofana, što znači da brani 180 poena. Ostali rezultati prvog kola: Bautista - Gojovčik 6:4, 6:3, Ramos Vinjolas - Donaldson 6:3, 6:3, Rubljev - Hase 7:6 (7), 2:6, 7:5, Nišikori - Berdih 4:6, 6:2, 6:1, Raonić - Katarina 3:6, 6:2, 6:3.

Đoković ostao 13. na svijetu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ostao je na 13. mjestu ATP liste, a među prvih 20 desila se samo jedna promjena i to rotacija na 16. i 17. mjestu gdje su se zamijenili Roberto Bautista Agut i Džek Sok. Tron i dalje drži Rafael Nadal sa 100 bodova više od Rodžera Federera. Prvih deset kompletirali su Marin Čilić, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov, Huan Martin del Potro, Dominik Tim, Kevin Anderson, Džon Izner i David Gofan. Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Filip Krajinović je ostao na 27. mjestu, a Viktor Troicki je pao za dvije pozicije i sada na 70. mjestu, dok je Dušan Lajović 93, što je za tri mjesta slabije nego na prošloj listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana