Упорни Ђоковић десетом меч лоптом сломио Ћорића

B92
Упорни Ђоковић десетом меч лоптом сломио Ћорића

Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Мастерса у Монте Карлу пошто је у два сета поразио Борну Ћорића – 7:6 (2), 7:5.

Најбољи српски тенисер је на тај начин успио да веже два тријумфа на неком турниру први пут од јануара и елиминације у осмини финала Аустралијан опена, док ће му наредни ривал у Кнежевини у четвртак бити Аустријанац Доминик Тим.

Новак је добро почео, ако изузмемо рано спасену, односно пропуштену брејк шансу, јер је већ у четвртом гему успио да стигне до првог брејка.

Први је успио да пронађе правим ритам, убрзо је стабилизовао и сервис, али и даље није имао потребну константност како би испратио добар ниво игре који је поставио. Ћорић то користи и враћа брејк за 4:3, да би онда пропустио огромну шансу за тотални преокрет.

Велико је питање заиста како би се меч развијао да је Борна, при резултату 15:40 и сервису ривала, само погодио празно поље пошто се Новак оклизнуо.

То је оставило огроман траг на њега, толики да није могао да се опорави до краја првог дијела игре, па Ђоковић послије преокрета рутински ријешава тај-брејк у своју корист, први у 2018. години из четири одиграна.

Енергију из првог сета пренио је и на старт другог, што је било довољно за нови одузет сервис противнику. Ипак, изнервирани Хрват се овога пута буди, још једном искористивши и најмањи пад у игри нашег играча и успијева одмах да узврати.

Међутим, најбољи српски тенисер у потпуности преузима контролу, прави нови брејк и уз константно бољу игру, из гема у гем, креће ка заслуженом тријумфу.

Дјеловало је да до краја неће бити превише узбуђења, пошто је Новак стигао до три везане меч лопте, послије двије пропуштене на сервис противника, када Ћорић у потпуности 'пушта' руку и преокретом долази на корак до останка у мечу.

Није Ђоковић могао ни још четири шансе да претвори у славље и пролаз даље, а као нови проблем јавио се недостатак снаге и свежине, па упорни Хрват враћа брејк у посљедњи час.

Опет, ништа у овом мечу није било како се чинило, па је тако било и у наредном гему. Новак фрустриран претходним дешавањима још једном преузима контролу. Прави нови брејк, четврти у мечу и послије 138 минута игре долази до заслужене побједе пошто користи тек десету сет/меч лопту.

Иако је дванаестоструки Гренд Слем шампион и даље далеко од праве форме, као и оптималне физичке спреме, свакако да може да радује евидентан напредак у игри. Прије свега због начина на који се креће и намјешта на ударце, који поново завршавају тик поред линије, док смо истовремено видјели и неколико карактеристичних проклизавања и феноменалних винера из бекхенда.

Ђоковић је стигао до другог славља у исто толико дуела са Ћорићем, а наредног противника у Монте Карлу побеђивао је у пет од седам сусрета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана