Ултиматум Михајловићу

Агенције
Ултиматум Михајловићу

Милано - Иако је најављен као спасилац посрнулог гиганта италијанског и свјетског фудбала, српски тренер Синиша Михајловић за сада није оправдао очекивања руководства Милана које му је поставило ултиматум да у идућа три кола освоји седам бодова или му слиједи отказ.

Михајловићеве критике, поруке и говори на почетку сезоне су уважавани и примани са стрпљењем. Ипак, послије лоших резултата и још лошије игре он више нема права на издвајање криваца и полако троши кредите. У првих неколико слабијих партија српски стратег је притисак пребацио на играче и углавном су појединци у јавности издвајани као разлози неуспјеха. Када је Наполи опалио шамарчину "росонерима" и нанио им један од најтежих пораза у клупској историји (0:4), Михајловић више није могао да избјегне лавину критика.

Челници Милана Адријано Галијани и Силвио Берлускони посљедњих година вукли су лоше потезе за клуб па на платном списку и даље имају клупске легенде, некадашње тренере Кларенса Седорфа и Филипа Инзагија, који и даље наплаћују своје ангажмане на клупи. Била би прилична срамота за управу да на тај списак додају и трећег тренера, па ће Михајловић бити сигуран бар до Божића, без обзира на то какве резултате правио. Ако екипа не изађе из кризе до 2016. године, ма колико их коштао његов отказ, Галијани и Берлускони пустиће Србина низ воду.

Милан је прошлог љета у појачања уложио близу 100.000.000 евра, што се није десило већ годинама. А Михајловић је ту одиграо озбиљну улогу јер је гарантовао за Ромин пакет тежак 50.000.000 евра у виду Андрее Бертолачија и Алесија Ромањолија. Можда се они и развију у играче топ-класе, али за сада не показују такав напредак. Михајловићев изум је и Родриго Ели, који није имао мјесто у екипи претходних година. Такође, Србин је маргинализовао двојицу најбољих играча из претходне сезоне Жеремија Менеза и Кеисукеа Хонду. Не извлачи много од најскупљег појачања и реално најквалитетнијег играча Карлоса Баке. Миланов учинак је поражавајући. Три побједе и четири пораза у седам мечева. Примио је чак 13 голова. Више пута је лопту из мреже од почетка сезоне вадио само новајлија Карпи, који има девет пута мањи буџет од вишеструког шампиона Италије и Европе. Миланов напад је дао осам голова у седам утакмица, а лошији учинак имају само новајлије Фрозиноне и Болоња, те Удинезе, Верона и Ђенова.

Торино кроји судбину

Утакмица против Торина у наредном колу послије репрезентативне паузе биће кључна за судбину српског тренера, а руководство Милана већ размишља о потенцијалним насљедницима. Као први фаворити се помињу Марћело Липи и Кристијан Броки. Липи је на располагању, недавно је изразио жељу да преузме неки клуб у Италији, а његов долазак донио би искуство на клупу. Наводно, њих двојица била су у игри након Инзагијевог одласка, али су се на крају ипак одлучили за Михајловића.

Анћелоти брани Миху

Бивши тренер Милана Карло Анћелоти сматра да Синиша Михајловић мора добити довољно времена да преокрене ситуацију.

- Михајловић има карактер, одлично искуство. Тренерима је потребно вријеме, Кларенса Седорфа и Филипа Инзагија није уништио Милан, него резултати - рекао је Анћелоти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана