UEFA: Жене и дjеца умjесто затварања

Агенције
UEFA: Жене и дjеца умjесто затварања

Европска фудбалска унија (UEFA) разматра могућност да умjесто потпуног затварања стадиона због казни, дозволи женама и дjеци да присуствују утакмицама.

Утакмица Лиге шампиона између ЦСКА из Москве и Манчестер Ситија одиграна је без присуства публике, што је прва од три утакмице колико је UEFA казнила руски тим због расизма.

Међутим, капитен Манчестер Ситија упитао је зашто су због те казне кажњени невини навијачи, док је тренер Ситија Мануел Пелегрини критиковао присуство неколико стотина присталица ЦСКА и спонзора на стадиону.

UEFA, којој је посљедњих неколико година један од приоритета јачање казни због расизма, дозволила је спонзорима да буду на стадиону.

Европска кућа фудбала размишља о томе да копира правила Фудбалског савеза Турске који дозвољава женама и дјеци млађој од 12 година да присуствују мечевима клубова који су кажњени због понашања својих навијача.

"Предсједник је увијек у потрази за начинима који би могли да побољшају наша правила и прописе. Јуче смо разговарали о могућности да умјесто затварања стадиона дозволимо женама и дјеци да буду на утакмицама. То је урађено у Турској прије неколико година и имало је веома позитиван утицај на фудбал. О овоме би требало још да се расправља пре него што се и званично предложи, али је могуће да то буду санкције умјесто празних стадиона", рекао је представник за штампу UEFA Педро Пинто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана