U trci za pobjedu večeras na Evrosongu 27 zemalja

Agencije
U trci za pobjedu večeras na Evrosongu 27 zemalja

Za pobjedu na 60. Pjesmi Evrovizije u Beču boriće se večeras pjevači iz 27 zemalja, među kojima je i Bojana Stamenov iz Srbije.

Stamenov je favorit fanova Evrovizije i novinara, a kladionice ukazuju da velike šanse na pobjedu ima švedski kandidat Mans Zelmerlev, italijanski trio Il Volo, kao i Ruskinja Polina Gagarina.

Tokom jučerašnjeg dana održane su posljednje probe za finale, a i nastup pred stručnim žirijem, koji učestvuje u donošenju odluka.

Finalno veče otvoriće Slovenija, a zatvoriti Italija, a u njemu učestvuju Francuska, Izrael, Estonija, Velika Britanija, Jermenija, Litvanija, Srbija, Norveška, Švedska, Kipar, Australija, Belgija, Austrija, Grčka, Crna Gora, Njemačka, Poljska, Letonija, Rumunija, Španija, Madjarska, Gruzija, Azerbejdžan, Rusija, Albanija.

Inače, ovogodišnja Evrovizija imala je 40 učesnica, a po prvi put učestvovala je i Australija, koja već više decenija prati Pjesmu Evrovizije i dobila je mogućnost da i ravnopravno učestvuje u ovom evropskom takmičenju.

Odluku o pobjedniku donose publike i stručni žiri, pri čemu će odnos biti pola-pola.

Pravo glasa imaće gledaoci iz svih 40 zemalja učesnica, koji će za svog favorati moći da glasaju putem SMS.

Kompozitor pjesme sa kojom predstavnica Srbije Bojana Stamenov nastupa na Pjesmi Evrovizije u Beču Vladimir Graić kazao je, uoči završnice, da u finalu očekuje veliku borbu.

"Mi smo u Beč došli s ciljem da udjemo u finale. Govorili smo od početka da je naš prvi i osnovni cilj da udjemo u finale. Sada kada smo u finalu imamo neke druge ciljeve, što je logično. Pomerili smo lestvicu“, naglasio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana