Troicki izgubio od Vavrinke ali zadovoljan igrom

B92
Troicki izgubio od Vavrinke ali zadovoljan igrom

Viktor Troicki zadovoljan je nastupom na Rolan Garosu, pošto je izjednačio svoj najbolji rezultat plasmanom u osminu finala.

Srpski teniser pružio je jak otpor Stanu Vavrinki, ali izgubio je sa 7:6 (7-5), 6:7 (7-9), 6:3, 6:2.

"Mislim da smo do sredine trećeg seta igrali egal, čak mislim da je imao malo sreće u trenucima kad je napravio brejk u trećem – potezao je udarce, naročito na servisu, pustio je ruku i pogodio nekoliko linija. Osećao sam da igram dobro, nisam mu davao mnogo prostora da se razmaše, ali odigrao je hrabro. Mislim da je u tim trenucima morao da odigra najbolje što može da bi došao do prednosti, to je i uradio", rekao je Troicki i dodao:

"Uslovi za igru nisu išli meni u korist jer je bilo dosta sporo i vlažno, nije bilo brzo kako ja volim, ali to nije opravdanje. Borio sam se, žao mi je što sam izgubio, ali mislim da sam odigrao dobar meč. Naišao sam na Vavrinku, on je branilac titule, nisam imao sreće sa žrebom kao neki, ali to je tenis".

U trećem setu Viktor je zatražio medicinski tajm aut.

"Malo me zatezala prepona, ne znam tačno, verovatno samo od dosta trčanja i istezanja – otvarao je teren dobro i onda sam osetio sredinom trećeg seta... Nadam se da nije ništa strašno – mogao sam da igram i da trčim, samo mi je malo odvraćalo pažnju".

Sada slijedi sezona na travi, a Troicki će prvo igrati u Štutgartu.

"Prošle godine sam igrao zaista dobro, malo je veća nadmorska visina i trava je. Izgubio sam u finalu, nadam se da ću sada uspeti da uzmem Poršea".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana