Троицки избацио Брауна

Агенције
Троицки избацио Брауна

Лондон - Српски тенисер Виктор Троицки савладао је у трећем колу Вимблдона Нијемца Дастина Брауна са 3:1.

Троицки ће се у осмини финала састати са побједником меча Џејмс Ворд (Велика Британија) - Васек Поспишил (Канада). Поспишил је 56. на АТП листи, а Ворд 111. Виктор се ни са једним од њих никада није састајао.

Виктор је први пут запријетио у шестом гему. Прву брејк лопту Брун је спасао одличним сервисом, код друге је Троицки промашио форхенд па је Нијемац успио да изједначи на 3:3 и то невјероватним поеном, пошто се бацио у стилу Бориса Бекера.

Виктор је у десетом гему послије неколико сјајних ритерна стигао до три везане сет лопте. Прве двије Браун је брзо неутралисао, али код треће је Виктор искористио прилику и ријешио је први сет у своју корист - 6:4.

Браун није пао послије изгубљеног првог сета, па је већ у трећем гему другог направио први брејк на мечу. Услиједио је муњевит одговор Троицког, који је сјајном форхенд дијагоналом одмах вратио брејк. Троицки је играо веома добро, прије свега када би Браун био на мрежи. Српски тенисер је брзо материјализовао брејк и повео је са 3:2.

Имао је Виктор неколико полуприлика у финишу првог сета, али је Браун добро сервирао па се ушло у тај-брејк. Виктор је био сјајан у 13. гему. Сервирао је бриљантно, у шестом поену је направио мини-брејк и добио је други сет -7:3.

Браун је успио да искористи пољуљано самопоуздање Рафаела Надала, али га је сада сачекао противник спремнији за надигравање па је њемачки тенисер понекад био нервозан што му није успијевало да атракције претвори у нове поене.

И када је при новим изласцима на мрежу стизао лоптицу у посљедњем тренутку, паралеле су окончавале размјену, али је успијевао само да одржи одступницу и не дозволи брејк шансу до 3:3. Тако је било и до завршнице, по један гем на обје стране узет је без изгубљеног поена, а Браун је озбиљно припретио изједначивши на 40:40 при вођству од 5:4, иако је Виктор имао 40:15. Далеко иза основне линије послао је незаустављиву дијагоналу за сет лопту, коју је искористио новим ударцима, неодбрањивим за Виктора, пише Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана