Totenhem razbio Real

B92
Totenhem razbio Real

Fudbaleri Totenhema deklasirali su Real Madrid 3:1 na Vembliju i izborili plasman u osminu finala Lige šampiona, dva kola prije kraja grupne faze.

Dele Ali bio je dvostruki strelac, mrežu "kraljevskog" kluba pogodio je i Kristijan Eriksen, dok je Kristijano Ronaldo ublažio debakl prvaka Evrope u svom debiju na Vembliju.

U drugom meču grupe APOEL je odolio Borusiji i u Dortmundu sa 1:1, čime je dodatno udaljio "milionere" od druge faze takmičenja, jer imaju pet bodova manje od Reala u Grupi H.

U drugom derbiju sinoć Mančester Siti je poslije preokreta savladao Napoli 4:2 na San Paolu. "Građanima" su 14. uzastopnu pobjedu režirali štoperi Nikolas Otamendi i Džon Stons, ali je pobjedu donio Serhio Kun Aguero golom poslije kontranapada.

Siti je četvrtom pobjedom obezbjedio osminu finala, dok će se u posljednja dva kola boriti za prvo mjesto u Grupi F sa Šahtjorom.

Ukrajinci su ekspresnim preokretom savladali Fejenord 3:1, uz dva sjajna gola reprezentativca Ukrajine rođenog u Brazilu Marlosa, te preuzeli drugu poziciju sa tri boda ispred Napolitanaca.

U Grupi E Liverpul je u drugom poluvremenu "slomio" Maribor i pobjedio 3:0 uprkos promašenom penalu. Šansu je dobio i Marko Grujić pet minuta prije kraja, a slovenački šampion je ovim porazom izgubio sve šanse da se plasirao u osminu finala.

U drugom meču grupe Sevilja je predvođena Everom Banegom savladala Spartak 2:1 i preuzela drugo mjesto sa dva boda više od Moskovljana, pred posljednja dva kola.

U Grupi G Porto je savladao Lajpcig 3:1 na Dragau u direktnom duelu za drugu poziciju. Portugalski velikan je prestigao njemačkog debitanta, ima dva boda više, te istovremeno sprečio Bešiktaš da već u ovom kolu izbori osminu finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana