Тотенхем разбио Реал

Б92
Тотенхем разбио Реал

Фудбалери Тотенхема декласирали су Реал Мадрид 3:1 на Вемблију и изборили пласман у осмину финала Лиге шампиона, два кола прије краја групне фазе.

Деле Али био је двоструки стрелац, мрежу "краљевског" клуба погодио је и Кристијан Ериксен, док је Кристијано Роналдо ублажио дебакл првака Европе у свом дебију на Вемблију.

У другом мечу групе АПОЕЛ је одолио Борусији и у Дортмунду са 1:1, чиме је додатно удаљио "милионере" од друге фазе такмичења, јер имају пет бодова мање од Реала у Групи Х.

У другом дербију синоћ Манчестер Сити је послије преокрета савладао Наполи 4:2 на Сан Паолу. "Грађанима" су 14. узастопну побједу режирали штопери Николас Отаменди и Џон Стонс, али је побједу донио Серхио Кун Агуеро голом послије контранапада.

Сити је четвртом побједом обезбједио осмину финала, док ће се у посљедња два кола борити за прво мјесто у Групи Ф са Шахтјором.

Украјинци су експресним преокретом савладали Фејенорд 3:1, уз два сјајна гола репрезентативца Украјине рођеног у Бразилу Марлоса, те преузели другу позицију са три бода испред Наполитанаца.

У Групи Е Ливерпул је у другом полувремену "сломио" Марибор и побједио 3:0 упркос промашеном пеналу. Шансу је добио и Марко Грујић пет минута прије краја, а словеначки шампион је овим поразом изгубио све шансе да се пласирао у осмину финала.

У другом мечу групе Севиља је предвођена Евером Банегом савладала Спартак 2:1 и преузела друго мјесто са два бода више од Московљана, пред посљедња два кола.

У Групи Г Порто је савладао Лајпциг 3:1 на Драгау у директном дуелу за другу позицију. Португалски великан је престигао њемачког дебитанта, има два бода више, те истовремено спречио Бешикташ да већ у овом колу избори осмину финала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана