Tim svijeta razbio Amerikance, Bogdanović MVP

Glas Srpske
Tim svijeta razbio Amerikance, Bogdanović MVP

Košarkaši tima Svijeta savladali su ekipu sastavljenu od igrača iz Sjedinjenih Američkih Država u All-Star meču "Zvijezda u usponu" ubjedljivim rezultatom 155:124, a za najboljeg igrača meča proglašen je srpski bek Bogdan Bogdanović.

Bogdanović je meč počeo sa klupe i za 22 minuta na parketu zabilježio je 26 poena (9/16 iz igre, 7/13 za tri), četiri skoka, šest asistencija i jednu ukradenu loptu.

Bogdan je duel obilježio sjajnom šuterskom partijom, u jednom trenutku je šutirao 6/8 za tri poena, a nekoliko trojki je ubacio sa preko devet metara.

U posljednjih 10 minuta, saigrač iz Sakramento Kingsa Badi Hild je pretio da mu preotme tu nagradu, pošto je skoro cijelu četvrtinu sam igrao i uzeo dvocifreni broj šuteva, ali je na kraju priznanje pripalo srpskom beku. Inače, Hild je meč završio sa 29 poena (12/22 iz igre, 5/14 za tri), tri skoka i asistencije i dvije ukradene lopte.

Od ostalih igrača iz tima Sveta, Džamal Marej je ubacio 21 poen i imao sedam asistencija i šest skokova. Šarić je prikazao dobru partiju sa 18 poena i pet asistencija, 15 je dodao Markanen, a dabl-dabl imao je Domantas Sabonis (13p, 11sk).

U timu SAD, najbolji je bio bek Boston Seltiksa Džejlen Braun sa 35 poena i 10 skokova, Kajl Kuzma je ubacio 20 i imao sedam uhvaćenih lopti, 15 je dodao Džejson Tejtum, a 11 Džon Kolins.

To je bio treći trijumf ostatka svijeta u odnosu na rivale iz SAD u prethodne četiri godine, koliko se meč "Zvezda u usponu" organizuje u okviru All-Star vikenda.

U Stejpls centru u Los Anđelesu, očekivano, viđeno je pregršt efektnih poteza i sav fokus bio je usmjeren, prije svega, na napad. Broj poena govori da odbrane nisu bile na pretjerano visokom nivou, a u takvom odnosu na parketu za nijansu su ozbiljniji pristup prikazali igrači iz tima Svijeta.

Njihov trijumf je u jednom trenutku pretio da postane i jedan od najubjedljivijih na All-Star mečevima, ali su u posljednjih deset minuta igrači iz SAD zaigrali ozbiljnije i uspjeli koliko-toliko da ublaže poraz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana