Tibor Ivanišević, golman Skjerna: Spremni smo za pakao u Vespremu

Dušan Repija
Tibor Ivanišević, golman Skjerna: Spremni smo za pakao u Vespremu

Skjern - Tibor Ivanišević i njegov Skjern oborili su na pleća jedan od tri najbolja kluba u Evropi Vesprem (32:25) pa imaju velike šanse da se plasiraju među osam najboljih ekipa Lige šampiona.

Nekadašnji golman Borca m:tel od dolaska u Dansku brani na izuzetno visokom nivou i jedan je od najzaslužnijih što Skjern bilježi najveće uspjehe u istoriji kluba. Ipak, priznaje da niko od njegovih saigrača pa ni on, nisu očekivali da će sedam golova viška ponijeti na revanš u Mađarsku.

- Ovo je najveća pobeda u istoriji kluba, sve je išlo i bolje nego što smo zamislili. Imali smo plan da ih pretrčimo, što nam je i uspelo. Ne želim da zvučim prepotentno, ali su još dobro prošli, s obzirom na to da smo im dozvolili da u finišu sa devet smanje na sedam razlike. Bez obzira da li je devet ili sedam razlike, svesni smo da nas čeka pakao i da su oni i dalje favoriti - rekao je Ivanišević za "Glas Srpske".

Daleko od toga da je Skjern naivna ekipa jer u svojim redovima ima nekoliko poznatih faca, vlasnika svih mogućih trofeja, poput Andersa Egerta, Kaspera Sondegarda, Bjartea Mirhola... Ipak, Mađari su drim tim koji nikako da ispuni ono što se od njega očekuje, da ode do kraja u Ligi šampiona.

- Upravo zbog tog još ništa nije gotovo. Dva puta su igrali finale, imaju gotovo najveće zvezde u svom timu i Ljubomira Vranješa na klupi. Stoga moramo da igramo kao da je 0:0 inače će se prednost brzo istopiti. Biće nošeni podrškom s tribina, ali ne plašimo se. Imamo pre toga još jednu utakmicu u sredu u prvenstvu, tako da još ne razmišljamo o njima - rekao je rođeni Mostarac koji je karijeru počeo u Voždovcu.

Na veliku scenu došao je pomalo zaobilaznim putem, s obzirom na to da je poslije Crvene zvezde, mađarske Orošhaze i Borca, ponovo otišao u Mađarsku nastupajući za Đenđeši.

- Dolazak u Dansku najlakše je opisati Bajaginim stihovima "da l' je to sudbina il' ko zna šta li je". Oni su hteli da pojačaju konkurenciju i došao sam kao treći golman, jer su imali dva čuvara mreže. Ubrzo sam dobio priliku i iskoristio je. Sve se poklopilo u moju korist i isplatio mi se sav rad, sve je došlo na svoje mesto i ispostaviće se da je odlazak u Skjern najbolja odluka u karijeri - rekao je Ivanišević.

Stanovnik gradića u zapadnoj Danskoj biće do juna, kada seli u Veclar. Dobre partije preporučile su ga bundesligašu čiji gol čuva Benjamin Burić, a ranije se u dresu ovog kluba proslavio Nebojša Golić.

- Znam šta me tamo očekuje jer je Bundesliga najjače takmičenje u rukometu. Nedavno sam rekao da ću morati da radim kao sada, samo duplo bolje kako bih se izborio za mesto pod suncem. Ne plašim se izazova, sve sam stekao svojim radom i verujem da ću se dokazati na stepeniku više. Ipak, imamo još nezavršenog posla u Danskoj, jer bi bilo odlično da osvojimo još neki trofej - zaključio je Ivanišević.

Raj na zemlji

Kroz karijeru je morao da proguta dosta toga kako bi stigao u stabilnu i uređenu sredinu.

- Tek kada sam došao u Dansku mogao sam u potpunosti da se fokusiram na rukomet. Gde god ranije da sam igrao bilo je trzavica, a onda sam odjednom došao u sredinu gde sve funkcioniše. Tri meseca sam dolazio sebi, ne verujući da sve ide onako kako bi trebalo. Danci su jednostavno daleko ispred nas i to se oseti na svakom koraku - rekao je Ivanišević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana