Tevez prijeti vicešampionu

Agencije
Tevez prijeti vicešampionu

Banjaluka - Aktuelni vicešampion Evrope Atletiko Madrid dočekuje Juventus u drugom kolu grupe A Lige šampiona i mora da ide na pobjedu zbog poraza u prvom kolu u Grčkoj protiv Olimpijakosa.

Iako je Dijego Simeone ostao bez gotovo cijelog tima u ljetnom prelaznom roku, ponovo je napravio dobar posao, što pokazuju i rezultati u Primeri. Argentinac je doveo adekvatne zamjene i nastavio da forsira stil igre koji je prošle godine donio titulu prvaka Španije i finale protiv Reala u ovom takmičenju.

- Potrebna nam je dobra atmosfera na tribinama. Imamo dobru komunikaciju sa navijačima, na prošloj utakmici djelovalo je kao da nas ima milion na terenu. Imamo šansu protiv Juventusa - rekao je Simeone.

Sa druge strane, Juventus je željan iskoraka u Ligi šampiona poslije tri uzastopne titule u Italiji. Igraju odlično na početku sezone, a glavnu ulogu ima Karlos Tevez, koji je već postigao šest golova.

- Dobro je što smo u prvom kolu zabilježili pobjedu, ali sad nas čeka težak meč u Madridu. Želimo trijumf, ne samo zbog bodova, već i zbog samopouzdanja - rekao je vezni igrač  "stare dame" Klaudio Markizio.

Real putuje u Sofiju, gdje će mu domaćin biti Ludogorec, koji igra kao domaćin u glavnom gradu Bugarske, pošto stadion u Razgradu ne ispunjava kriterijume UEFA.

Najveći motiv u meču grupe B imaće Kristijano Ronaldo, koji je na koti od 68 golova u Ligi šampiona, samo tri manje od Raula, svog prethodnika u Realu. Portugalac je u odličnoj formi i nije nemoguće da već večeras sustigne Raula na prvom mjestu liste strijelaca svih vremena.

U derbiju grupe C sastaće se Zenit i Monako, dok u drugoj utakmici ove grupe, u duelu dva tima koji su bez bodova, Bajer Leverkuzen dočekuje Benfiku.

Vengerove glavobolje

Arsenal nema pravo na kiks protiv Galatasaraja u okviru grupe D. Četi Arsena Vengera baš ne cvjetaju ruže ove sezone, a glavobolje francuskom stručnjaku zadaju povrede. Sigurno neće moći da računa na Metjua Debišija i Jaju Sanoga, a pod znakom pitanja su Mikel Arteta, Naćo Monreal, Aron Remzi, Tio Volkot i Luk Vilšir. U drugom meču ove grupe Anderleht Aleksandra Mitrovića dočekuje Borusiju Dortmund.

Grupa A

Malme - Olimpijakos (20.45)

Atletiko M. - Juventus (20.45)

Plasman: Juventus 3, Olimpijakos 3, Atletiko M. 0, Malme 0.

 

Grupa B

Bazel - Liverpul (20.45)

Ludogorec - Real M. (20.45)

Plasman: Real M. 3, Liverpul 3, Bazel 0, Ludogorec 0.

 

Grupa C

Zenit - Monako (18)

Bajer L. - Benfika (20.45)

Plasman: Monako 3, Zenit 3, Bajer L. 0, Benfika 0.

 

Grupa D

Arsenal - Galatasaraj (20.45)

Anderleht - Borusija D. (20.45)

Plasman: Borusija D. 3, Galatasaraj 1, Anderleht 1, Arsenal 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana