Tajna večera Marote i Murinja

Glas Srpske
Tajna večera Marote i Murinja

Milano - Žoze Murinjo i Inter mogli bi na ljeto da obnove ljubav prekinutu 2010. godine, jer je Portugalac uz večeru, daleko od svjetala reflektora, obavio preliminarni razgovor sa novim sportskim direktorom Bepeom Marotom.

Dugogodišnji alfa i omega Juventusa, koji je svojim manevrima bezbroj puta izvukao i više od maksimuma za “staru damu”, sada je na novom zadatku s ciljem da prestigne bivšeg poslodavca u svim segmentima. Inter je dostigao vrhunac kada je Murinjo sjedio na klupi i u jednoj sezoni osvojio čuvenu “tripletu”. Kad je prešao u Real, krunu “neroazurima” preoteo je gradski rival Milan, a potom je Juventus uspostavio dominaciju koja i dan-danas traje. Kako Inter troši još jednu sezonu u kojoj će vrlo teško stići do trofeja, a Lučano Spaleti najvjerovatnije broji posljednje dane ili u najboljem slučaju mjesece na klupi, Marota se bacio na posao. Već je pustio “pipke” prema nekoliko ljetnih transfer bombi koje je skautirao još u Juventusu, ali je prevashodni zadatak pronaći trenera kadrog da uspostavi autoritet i zategne ekipu koja i danas ima kvalitet, ali to ne pokazuje na terenu.

Prvo je u fokusu bio Antonio Konte, ali mediji prenose da je Murinjo prva opcija, naročito jer posjeduje genetski kod kluba. Nerijetko je poslije odlaska sa “Đuzepe Meace” ponavljao da mu je Inter ostao u srcu i da bi se volio vratiti na mjesto uspjeha, a to je naglasio i poslije otkaza u Mančester junajtedu.

- Inter je moj klub i uvijek ću ga tako doživljavati, baš kao i Real Madrid. Bila bi mi velika čast da ponovo sjednem na klupu jednog od ta dva kluba - rekao je nedavno Murinjo.

Hemiju kakvu je stvorio sa Dejanom Stankovićem, Markom Materacijem, legendarnim kapitenom Havijerom Zanetijem, Dijegom Militom i Samjuelom Etoom, koji je u nezaboravnom polufinalu sa Barselonom meč završio na beku, više nikada nije uspio da ponovi, ali je voljan da pokuša još jednom. Marota vjeruje da je on pravi čovjek da započne novu eru u gradu mode, naravno, uz prava pojačanja koja bi birao sa Marotom.

“Inter jak za dvije godine”

Nekadašnji napadač Intera Kristijan Vijeri vjeruje da je klub dolaskom Bepea Marote krenuo uzlaznom putanjom.

- Vidi se izvjestan napredak u odnosu na prethodne godine. Mislim da će Inter za dvije godine, ako nastavi da se razvija, moći da se ravnopravno bori sa Juventusom. Ove godine to nije realno. Nažalost, u Italiji se uvijek misli da Milan i Inter moraju da se bore za titulu - rekao je Vijeri.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana