Тајна вечера Мароте и Муриња

Глас Српске
Тајна вечера Мароте и Муриња

Милано - Жозе Мурињо и Интер могли би на љето да обнове љубав прекинуту 2010. године, јер је Португалац уз вечеру, далеко од свјетала рефлектора, обавио прелиминарни разговор са новим спортским директором Бепеом Маротом.

Дугогодишњи алфа и омега Јувентуса, који је својим маневрима безброј пута извукао и више од максимума за “стару даму”, сада је на новом задатку с циљем да престигне бившег послодавца у свим сегментима. Интер је достигао врхунац када је Мурињо сједио на клупи и у једној сезони освојио чувену “триплету”. Кад је прешао у Реал, круну “нероазурима” преотео је градски ривал Милан, а потом је Јувентус успоставио доминацију која и дан-данас траје. Како Интер троши још једну сезону у којој ће врло тешко стићи до трофеја, а Лучано Спалети највјероватније броји посљедње дане или у најбољем случају мјесеце на клупи, Марота се бацио на посао. Већ је пустио “пипке” према неколико љетних трансфер бомби које је скаутирао још у Јувентусу, али је превасходни задатак пронаћи тренера кадрог да успостави ауторитет и затегне екипу која и данас има квалитет, али то не показује на терену.

Прво је у фокусу био Антонио Конте, али медији преносе да је Мурињо прва опција, нарочито јер посједује генетски код клуба. Неријетко је послије одласка са “Ђузепе Меаце” понављао да му је Интер остао у срцу и да би се волио вратити на мјесто успјеха, а то је нагласио и послије отказа у Манчестер јунајтеду.

- Интер је мој клуб и увијек ћу га тако доживљавати, баш као и Реал Мадрид. Била би ми велика част да поново сједнем на клупу једног од та два клуба - рекао је недавно Мурињо.

Хемију какву је створио са Дејаном Станковићем, Марком Матерацијем, легендарним капитеном Хавијером Занетијем, Дијегом Милитом и Самјуелом Етоом, који је у незаборавном полуфиналу са Барселоном меч завршио на беку, више никада није успио да понови, али је вољан да покуша још једном. Марота вјерује да је он прави човјек да започне нову еру у граду моде, наравно, уз права појачања која би бирао са Маротом.

“Интер јак за двије године”

Некадашњи нападач Интера Кристијан Вијери вјерује да је клуб доласком Бепеа Мароте кренуо узлазном путањом.

- Види се извјестан напредак у односу на претходне године. Мислим да ће Интер за двије године, ако настави да се развија, моћи да се равноправно бори са Јувентусом. Ове године то није реално. Нажалост, у Италији се увијек мисли да Милан и Интер морају да се боре за титулу - рекао је Вијери.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана