Šumi više nije u komi

Agencije
Šumi više nije u komi

Gland - Francuski fizijatar Žan Fransoa Pejen, koji je šest mjeseci liječio Mihaela Šumahera pošto je u decembru na skijanju u Francuskoj zadobio teške povrede glave, potvrdio je da je legendarni vozač "formule 1" izašao iz kome.

On predviđa da će se Šumaher oporaviti u roku od tri godine, a najranije za godinu.

- Život poslije povrede glave obilježen je fazama. Nadamo se da će se oporaviti za tri godine, ali moramo mu dati vremena - rekao je Pejen.

On je brinuo o Šumaherovom zdravstvenom stanju od decembra 2013. do juna ove godine u bolnici u Grenoblu, a sada je posjetio njegov dom u Švajcarskoj.

Iako se niko iz porodice Šumaher, kao ni njegov portparol Sabine Kern, više ne oglašava u medijima o zdravstvenom stanju sedmostrukog prvaka svijeta, ohrabrujuće informacije o njegovoj budućnosti nedavno je dao i Žan Tot. Šumaherov bivši šef u Ferariju istakao je da će Nijemac poslije oporavka živjeti relativno normalno.

Šumaher je doživio nesreću 29. decembra, kada se sa svojim 14-godišnjim sinom Mikom skijao u francuskim Alpima. Iako je kasnije utvrđeno da je u trenutku nesreće vozio sporo, koban je bio udarac glavom u stijenu, pri čemu mu je napukla kaciga. Sve do juna bio je u bolnici u Grenoblu u vještački izazvanoj komi, kada je prebačen u rehabilitacionu kliniku u Lozani, a u septembru je otpušten kući na dalji oporavak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana