Шуми више није у коми

Агенције
Шуми више није у коми

Гланд - Француски физијатар Жан Франсоа Пејен, који је шест мјесеци лијечио Михаела Шумахера пошто је у децембру на скијању у Француској задобио тешке повреде главе, потврдио је да је легендарни возач "формуле 1" изашао из коме.

Он предвиђа да ће се Шумахер опоравити у року од три године, а најраније за годину.

- Живот послије повреде главе обиљежен је фазама. Надамо се да ће се опоравити за три године, али морамо му дати времена - рекао је Пејен.

Он је бринуо о Шумахеровом здравственом стању од децембра 2013. до јуна ове године у болници у Греноблу, а сада је посјетио његов дом у Швајцарској.

Иако се нико из породице Шумахер, као ни његов портпарол Сабине Керн, више не оглашава у медијима о здравственом стању седмоструког првака свијета, охрабрујуће информације о његовој будућности недавно је дао и Жан Тот. Шумахеров бивши шеф у Ферарију истакао је да ће Нијемац послије опоравка живјети релативно нормално.

Шумахер је доживио несрећу 29. децембра, када се са својим 14-годишњим сином Миком скијао у француским Алпима. Иако је касније утврђено да је у тренутку несреће возио споро, кобан је био ударац главом у стијену, при чему му је напукла кацига. Све до јуна био је у болници у Греноблу у вјештачки изазваној коми, када је пребачен у рехабилитациону клинику у Лозани, а у септембру је отпуштен кући на даљи опоравак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана