Šumi govori treptajima

Agencije
Šumi govori treptajima

Lozana - Sedmostruki svjetski šampion Mihael Šumaher komunicira sa porodicom treptajima oka, a vjeruje se da bi sljedećeg mjeseca mogao da nastavi liječenje kod kuće.

Šumaher, koji je doživio tešku nesreću na skijanju krajem decembra, proveo je šest mjeseci u komi u bolnici u Grenoblu, a prije mjesec dana je prebačen u Univerzitetsku kliniku u Lozani. Stanje legendarnog Nijemca je i dalje ozbiljno, ali posljednje informacije daju nadu da bi mogao da se oporavi.

Prošlog mjeseca, "Bild" je objavio da Šumaher čuje glasove i da reaguje na dodir, ali činjenica da reaguje na pitanja supruge Korine i njihove djece Đina-Marije i Mika označava novi korak na putu oporavaka, koji će bez sumnje trajati dugo.

Šumaher je vezan za krevet, a doktori u švajcarskoj klinici u Lozani žele da ga uskoro stave u elektronska kolica koja se kontrolišu ustima. Naredna faza oporavka mogla bi da se obavi u porodičnoj kući u Gauldu, koja će biti opremljena pomagalima koja su neophodna Šumaheru.

Korina Šumaher je prošle nedjelje putem pisma u zvaničnom programu za Veliku nagradu Njemačke istakla da je najteži period iza njene porodice, ali da je težak put pred sedmostrukim svjetskim šampion.

- Hvala svima na lijepim željama i pozitivnoj energiji koju ste slali Mihaelu. Moram da kažem da nas je vaše saosjećanje oduševilo. Lijepo je znati da smo zajedno pregurali ono najteže. Sada se koncentrišemo na fazu koja će trajati dugo. Ali, vjerujemo da će, kao i tokom svih godina u "formuli 1", vrijeme biti Mihaelov saveznik u ovoj borbi - napisala je Korina Šumaher.

Mikročip

Načelnik neurohirurgije u zagrebačkoj bolnici Dubrava dr Darko Čudi planira da u mozak Mihaela Šumahera ugradi mikročip, koji bi Nijemcu poslije nesreće trebalo da pomogne da ponovo prohoda i progovori

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana