Шуми говори трептајима

Агенције
Шуми говори трептајима

Лозана - Седмоструки свјетски шампион Михаел Шумахер комуницира са породицом трептајима ока, а вјерује се да би сљедећег мјесеца могао да настави лијечење код куће.

Шумахер, који је доживио тешку несрећу на скијању крајем децембра, провео је шест мјесеци у коми у болници у Греноблу, а прије мјесец дана је пребачен у Универзитетску клинику у Лозани. Стање легендарног Нијемца је и даље озбиљно, али посљедње информације дају наду да би могао да се опорави.

Прошлог мјесеца, "Билд" је објавио да Шумахер чује гласове и да реагује на додир, али чињеница да реагује на питања супруге Корине и њихове дјеце Ђина-Марије и Мика означава нови корак на путу опоравака, који ће без сумње трајати дуго.

Шумахер је везан за кревет, а доктори у швајцарској клиници у Лозани желе да га ускоро ставе у електронска колица која се контролишу устима. Наредна фаза опоравка могла би да се обави у породичној кући у Гаулду, која ће бити опремљена помагалима која су неопходна Шумахеру.

Корина Шумахер је прошле недјеље путем писма у званичном програму за Велику награду Њемачке истакла да је најтежи период иза њене породице, али да је тежак пут пред седмоструким свјетским шампион.

- Хвала свима на лијепим жељама и позитивној енергији коју сте слали Михаелу. Морам да кажем да нас је ваше саосјећање одушевило. Лијепо је знати да смо заједно прегурали оно најтеже. Сада се концентришемо на фазу која ће трајати дуго. Али, вјерујемо да ће, као и током свих година у "формули 1", вријеме бити Михаелов савезник у овој борби - написала је Корина Шумахер.

Микрочип

Начелник неурохирургије у загребачкој болници Дубрава др Дарко Чуди планира да у мозак Михаела Шумахера угради микрочип, који би Нијемцу послије несреће требало да помогне да поново прохода и проговори

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана