Стабилни Новак у полуфиналу Париза

Б92
Стабилни Новак у полуфиналу Париза

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале ATP Мастерса у Паризу, побједом у два сета над Ендијем Маријем.

Ђоковић је славио резултатом 7:5, 6:2, послије нешто више од 100 минута игре.

Новак ће се у борби за финале борити са бољим из посљедњег четвртфиналног дуела у коме се састају Шпанац Давид Ферер и Кеи Нишикори из Јапана.

Дуел у Берсију био је 23. међусобни дуел двојице пријатеља, а Београђанин сада води са 15:8 у побједама.

Ово им је био четврти сусрет ове сезоне, а сва три досадашња Новак је рјешио у своју корист. Посљедњи пут је био успјешнији у Пекингу (6:3, 6:4), прије тога је славио у четвртини финала US Openа (7:6, 6:7, 6:2, 6:4), док је у серију побjеда отворио на мастерсу у Мајамију (7:5, 6:3).

Ђоковић је од посљедњих 11 сусрета са Маријем тријумфовао у осам наврата.

Ђоковић је боље отворио меч, могао одмах да преузме контролу над резултатом, али је пропуштао брејк лопте. Добро је сервирао, ниједну шансу у првом дјелу игре није дозволио ривалу и сачекао је своју у 12. гему, када је искористио другу сет лопту.

На самом старту другог дејла игре пропустио је три везане брејк лопте и Енди је то моментално казнио одузевши му сервис за 2:1. Међутим, Новак се већ у наредном вратио, а послије једног дугог поена Мари је на терену остао потпуно исцрпљен.

До краја меча није успио да парира Ђоковићу који је освојио све гемове и обезбједио пласман у полуфинале.

На крају, први играч на ATP листи имао је 12 винера и 24 неизнуђене грешке, док је Британац, који је био агресивнији направио 20 директних поена, уз 36 грешака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана