Srpski dan na Vimbldonu

Agencije
Srpski dan na Vimbldonu

London - Prva sedmica za srpske tenisere na trećem grend slemu sezone Vimbldonu prošla je vrlo dobro, a svih četvoro koji su ostali u turniru danas će izaći na terene "Ol Ingland kluba".

Prvi i drugi reket Srbije u muškoj konkurenciji Novak Đoković i Viktor Troicki uspjeli su doći do osmine finale, a isti rezultat ostvarila je i Jelena Janković kod dama. U drugoj sedmici turnira naći će se i najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić koji će pokušati da dogura što dalje u dvije kategorije, muški dubl i miks.

Najbolji teniser planete bez puno problema preskočio je prve tri prepreke do odbrane titule u Londonu, a u četvrtom kolu rival će mu biti iskusni Kevin Anderson iz Južne Afrike, a meč ne bi trebao početi prije 17.30 časova. Ako bude igrao kao u prvoj sedmici turnira Novak ne bi trebao imati problema sa Andersonom koji je u pet duela sa Srbinom slavio samo jednom. Đokovićevim stopama išao je i Troicki koji je nastavio sa dobrim igrama na travnatoj podlozi nakon što je nedavno igrao finale Štutgarta. U borbi za četvrtfinale igraće protiv Vaseka Pospišila iz Kanade. Njihov meč prvi je na programu i igraće se od 12.30. Ovo je prilika da drugi reket Srbije dođe do četvrtfinala što bi bio najveći rezultat od kako se vratio igranju poslije suspenzije, a već je dva puta igrao u ovoj rundi na Vimbldonu 2012. i 2015. godine. Od ostalih predstavnika u muškom singlu Janko Tipsarević je izgubio u prvom kolu od Marsela Granoljersa, Dušan Lajović od Tomija Hasa, a Filip Krajinović od Nikolasa Maua.

Što se tiče dama Jelena Janković se izgleda vratila u formu. Mučila se dosta u prva dva kola, ali onda je u trećem kolu napravila veliko iznenađenje eliminisavši aktuelnu šampionku Petru Kvitovu i zakazala duel sa Agnješkom Radvanskom. Poljakinja nije nepremostiva prepreka za Jelenu, a meč bi se trebao igrati od 14 časova. Što se tiče ostalih Srpkinja, pozitivno je iznenadila Aleksandra Krunić koja je dogurala do trećeg kola, a negativno najbolja srpska teniserka Ana Ivanović koja je poklekla u drugoj rundi. Bojana Jovanovski poražena je u prvom kolu.

Da Srbija i dalje ima predstavnika u dublu pobrinuo se najstariji među njima Nenad Zimonjić. On će danas od 14 časova u paru sa Poljakom Marsinom Matkovskim da odmjeri snage sa francuskim dublom Pol Enri Erber i Nikolas Mau. Što se tiče miks dubla tu igra sa Jarmilom Gajdošovom i dogurali su do trećeg kola gdje čekaju pobjednik duela Robert Lintšted/Garigez Medina - Mihael Krajiček/Florin Mergea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana