Српски дан на Вимблдону

Агенције
Српски дан на Вимблдону

Лондон - Прва седмица за српске тенисере на трећем гренд слему сезоне Вимблдону прошла је врло добро, а свих четворо који су остали у турниру данас ће изаћи на терене "Ол Ингланд клуба".

Први и други рекет Србије у мушкој конкуренцији Новак Ђоковић и Виктор Троицки успјели су доћи до осмине финале, а исти резултат остварила је и Јелена Јанковић код дама. У другој седмици турнира наћи ће се и најбољи српски дубл играч Ненад Зимоњић који ће покушати да догура што даље у двије категорије, мушки дубл и микс.

Најбољи тенисер планете без пуно проблема прескочио је прве три препреке до одбране титуле у Лондону, а у четвртом колу ривал ће му бити искусни Кевин Андерсон из Јужне Африке, а меч не би требао почети прије 17.30 часова. Ако буде играо као у првој седмици турнира Новак не би требао имати проблема са Андерсоном који је у пет дуела са Србином славио само једном. Ђоковићевим стопама ишао је и Троицки који је наставио са добрим играма на травнатој подлози након што је недавно играо финале Штутгарта. У борби за четвртфинале играће против Васека Поспишила из Канаде. Њихов меч први је на програму и играће се од 12.30. Ово је прилика да други рекет Србије дође до четвртфинала што би био највећи резултат од како се вратио игрању послије суспензије, а већ је два пута играо у овој рунди на Вимблдону 2012. и 2015. године. Од осталих представника у мушком синглу Јанко Типсаревић је изгубио у првом колу од Марсела Гранољерса, Душан Лајовић од Томија Хаса, а Филип Крајиновић од Николаса Мауа.

Што се тиче дама Јелена Јанковић се изгледа вратила у форму. Мучила се доста у прва два кола, али онда је у трећем колу направила велико изненађење елиминисавши актуелну шампионку Петру Квитову и заказала дуел са Агњешком Радванском. Пољакиња није непремостива препрека за Јелену, а меч би се требао играти од 14 часова. Што се тиче осталих Српкиња, позитивно је изненадила Александра Крунић која је догурала до трећег кола, а негативно најбоља српска тенисерка Ана Ивановић која је поклекла у другој рунди. Бојана Јовановски поражена је у првом колу.

Да Србија и даље има представника у дублу побринуо се најстарији међу њима Ненад Зимоњић. Он ће данас од 14 часова у пару са Пољаком Марсином Матковским да одмјери снаге са француским дублом Пол Енри Ербер и Николас Мау. Што се тиче микс дубла ту игра са Јармилом Гајдошовом и догурали су до трећег кола гдје чекају побједник дуела Роберт Линтштед/Гаригез Медина - Михаел Крајичек/Флорин Мергеа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана