Srpkinje izgubile šansu za polufinale, Crnogorke bolje

B92
Srpkinje izgubile šansu za polufinale, Crnogorke bolje

N.N. 10.12.2018 22:37 Rukometašice Srbije poražene su od Crne Gore rezultatom 28:27 čime su izgubile šanse za plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Srpkinje su odigrale utakmicu u Nantu punu oscilacija, imale prednost na poluvremenu, ali su očajno odigrale drugi dio i doživjele neuspjeh.

Ekipa Ljubomira Obradovića mnogo će žaliti za izgubljenim loptama i napravljenim greškama, koje su odnijele priliku da se u direktnom duelu sa Francuskom bori za polufinale.

“Orlice” će u srijedu od 21 sat igrati protiv Francuskinja koje imaju šansu da uz Rusiju odu među četiri najbolje selekcije na Starom kontinentu. 

Srbija je sada pala na petu poziciju u grupi sa dva boda, koliko ima i Danska, Švedska je četvrta sa tri, dok su Crnogorke skočile na treće mjesto sa četiri osvojena boda. 

“Lavice” nisu prenijele nijedan bod u drugu grupu, ali mogu do polufinala – za to je potrebno da Srbija savlada Francusku, a one u posljednjem susretu budu bolje od Danske. 

Utakmica u Nantu počela je veoma loše po Srbiju koja nikako nije uspjevala da odbrani “brzi centar” rivalki, pa je Majda Mehmedović nekoliko puta na gotovo isti način postizala pogotke i anulirala sve dobro što je urađeno u napadu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana