Srpkinja NBA šampionka!

Agencije
Srpkinja NBA šampionka!

Srpska košarkašica Ana Dabović osvojila je šampionski prsten u ženkoj NBA lige (WNBA).

Ana Dabović je postala šampionka sa Los Anđeles Sparksima koji su u petom meču finala savladali branioca titule Minesota Links 77:76.

Heorina Los Anđelesa postala je Neka Ogvumike koja je košem tri sekunde prije kraja donijela Sparksima prvu titulu posle 14 godina, treću u istoriji kluba.

Dabovićeva nije igrala u odlučujućem meču, u WNBA plej-ofu je prosječno bilježila 4,4 poena uz 2,6 asistencija i 0,8 skokova po meču, ali se nije uspjela upisati u dva nastupa u finalnoj seriji. Šansu u finalu nije dobila ni Crnogorka Jelena Dubljević, koja uopšte nije nastupala protiv Minesote.

U odlučujućem meču zablistala je Kendejs Paarker sa dabl-dablom od 28 poena i 12 skokova, dok je junakinja Ogvumike takođe imala dabl-dabl sa po 12 poena i uhvaćenih lopti.

U poraženom timu istakla se Maja Mur sa 23 poena, 11 asistencija i 6 skokova, dok je 17 dodala Simon Avgustus, dok je Silvija Fouls dodala 10 uz 9 uhvaćenih lopti.

Šampionski pehar sa Sparksima podigao je i legendarni igrač Lejkersa Medžik Džonson, dok su ekipu iz Minesota bodrili igrači Timbervulvsa među kojima je bio i Nemanja Bjelica, koji je svakako imao veći razlog za zadovoljstvo od saigrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana