Srbija “potopila” prvaka svijeta za finale Evropskog prvenstva

B92
Srbija “potopila” prvaka svijeta za finale Evropskog prvenstva

Vaterpolisti Srbije savladali su Hrvatsku 9:7 i četvrti put u nizu se plasirali u finale Evropskog prvenstva!

“Delfini” su odigrali maestralno protiv aktuelnog prvaka svijeta i tako prekinuli seriju od tri poraza u nizu od “barakuda”.

Tim Dejana Savića je ključnu prednost stekao fantastičnom igrom u napadu u prvoj četvrtini u kojoj su “delfini” realizovali skoro svaki napad i sa pet golova stigli do +2.

U nastavku meč ključni faktor bila je moćna odbrana Srbije, uprkos brojnim isključenjima srpskih bekova, “delfini” su zaustavljali redovno napade Hrvata sa igračem manje te sjajnim pogocima Mandića i Prlainovića dolazili do tri gola prednosti.

To je frustriralo Hrvate koji su tokom većeg dijela meča više tražili priliku da prljavom igrom izbore prednost, ali nisu imali riješenje za sjajnu odbranu Srbije i fantastičnog golmana Branislava Mitrovića.

Mitrović je meč završio sa sedam odbrana, dok su najefikasniji sa po tri gola bili Mandić i Ćuk. Ćuk je nosio Srbiju u prvom poluvremenu dok nije isključen, dok je Mandić postigao ključni gol fantastičnim lobom za 9:6 tri minuta prije kraja utakmice.

Po gol su postigli još Jakšić, Prlainović i Stefan Mitrović, dok je Hrvate predvodio Vukićević sa tri pogodka, a dva je dao Bušlje.

Finale je u subotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana