Србија одбранила титулу европског шампиона у ватерполу!

Б92
Србија одбранила титулу европског шампиона у ватерполу!

Ватерполо репрезентација Србије одбранила је титулу европског шампиона побједом над Мађарском у финалу резултатом 12:7!

Изабраници селектора Дејана Савића су доминирали у току цијеле утакмице, а ни у једном тренутку нису дозволили ривалу да приђе на мање од три гола разлике.

Криза је настала само у трећој дионици, када је Мађарска стигла до 9:6, али је онда у посљедњем кварталу Филип Филиповић са два гола повећао предност коју домаћин такмичења није могао да стигне.

Најефикаснији у редовима шампиона Европе био је капитен Живко Гоцић са три поготка, уз стопроцентан учинак, међутим два гола Филиповића била су више него значајна за одржавање разлике Србије.

Двоструки стрелац био је и Душан Мандић, а по један гол постигли су Милош Ћук, Душко Пијетловић, Милан Алексић, Никола Рађен и Андрија Прлаиновић.

На другој страни једини расположени ватерполиста био је Мартон Вамош, уписао је три поготка, а једном су Гојка Пијетловића матирали Балаш Ердељи, Мартон Сивош, Данијел Варга и Денеш Варга.

Србија је од почетка утакмице наметнула свој ритам игре, одлично је користила предност играча више и готово сваку шансу претварала у гол.

Ипак, прва два минута обиљежили су чувари мрежа, Пијетловић и Нађ су били несавладиви, али је послије гола Рађена све кренуло на руку репрезентацији Србије.

До краја четвртине су постигли још два гола, али су кључну разлику стекли у другој четвртини, коју су ријешили у своју корист са 4:1.

На средини трећег квартала Сава Ранђеловић је добио треће искључење што је мало пореметило ритам Србије, услиједила су три гола Мађарске, међутим питање побједника је у посљедњој дионици рјешио Филиповић, а тачку на утакмицу ставио је капитен Гоцић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана