Спортинг: Руси намјестили Шалке 1&7+?

Б92
Спортинг: Руси намјестили Шалке 1&7+?

Уторак вече донио је спектакуларне резултате у Лиги шампиона, а у сенци побједа Бајерна, Шахтјора и Челсија са 6-7 голова, остао је тријумф Шалкеа 4:3.

Њемачки клуб је у надокнади времена голом из пенала стигао до побједе над лисабонским Спортингом, након чега су кренуле разне теорије завјере.

Највећу оптужбу изнио је бивши директор Спортинга Едуардо Баросо, који сматра да је руска мафија, преко генералног спонзора Шалкеа и ЛШ компаније Гаспром намјестила меча да буде побједа домаћина и седам голова.

Не само што су повезани Шалке и ЛШ преко спонзора Гаспрома, већ је и меч судила петорка из Русије, на челу са Сергејом Карасевим.

Након меча навијачи Спортинга су жестоко критиковали UEFA преко друштвених мрежа.

"Оно што се догодило није нормално. Ово је огромна неправда. Не желим више ништа да кажем у вези са тим", рекао је послије меча тренер Спортинга Марко Силва.

Спортинг је повео у Гелзенкирхену голом Нанија у 16. минуту, изједначио је Обаси у 34, а почетком другог дијела Хунтелар је погодио за преокрет.

Пола сата прије краја Хеведес повећава на 3:1, али у наредних 20 минута Силва са два гола доноси изједначење. Међутим, у 92. минуту догодио се контроверзан тренутак.

Лопта након шута Хунтелара главом погађа Жонатана Силву у лице, судија се није огласио, али је на интервенцију петог судије који стоји иза гола ипак свирао пенал, који Чупо-Мотиг претвара у побједи домаћина.

UEFA није имала одговор на питање новинара да ли је конфликт интереса да једна компанија буде спонзор одређеном клубу и такмичењу у којем наступа та екипа, нити да ли је забринута због оптужби у вези са тим.

Гаспром је 2012. године постао генерални спонзор ЛШ, уговор је потписан на три године, а прошле сезоне су еколишки активисти на стадиону Сент Јакобс на мечу Базел – Шалке развили анти-Гапсром транспарент.

У сваком случају, Спортинг послије три кола има један бод и вјероватно ће остати иза "Гаспромових тимова" Шалкеа и Челсија у групи Г.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана