Спектакуларна Лига шампиона: Фекир увео Лион у 1/8 финала , кикс Манчестер јунајтера

B92
Спектакуларна Лига шампиона: Фекир увео Лион у 1/8 финала , кикс Манчестер јунајтера

Посљедње вече групне фазе Лиге шампиона донијело нам је спектакуларну завршницу, а у једином мечу који је одлучивао о осмини финала Лион је изборио другу фазу.

Француски клуб је голом Набила Фекира изједначио на 1:1 против Шахтјора у Кијеву и освојио друго мјесто у Групи Ф иза Манчестер ситија.

Шахтјор је повео голом Мораеша на асистенцију Исмаилија у 22. минуту, тај резултат водио је Украјинце у нокаут фазу, али нису одољели гостима до краја.

Средином другог полувремена Набил Фекир постиже сјајан гол упркос двојици играча Шахтјора “на леђима” и доноси Лиону реми у Кијеву вриједан осмине финала елитног такмичења. У другом мечу групе, Сити је послије преокрета савладао Хофенхајм 2:1. Гостима је била потребна побједа да би имали шансу за пласман у Лигу Европе, и стижу до вођства у 13. минуту, голом Андреја Крамарића из пенала у 16. минуту. Међутим, у надокнади првог полувремена Лерој Сане постиже сјајан гол из слободног ударца са 1:1, да би пола сата пре краја искористио сјајну асистенцију Рахима Стерлинга и другим поготком донио преокрет “грађанима”.

Вече је обиљежио спектакуларан реми Ајакса и Бајерна 3:3 у Амстердаму, гдје је Душан Тадић био двоструки стрелац, а домаћин у посљедњих пет минута испустио прво мјесто у групи. Бајерн је повео већ у 13. минуту преко Роберта Левандовског, да би Тадић изједначио у 61. послије фантастичне тимске акције Ајакса у стилу Барселонине тики-таке. Седам минута касније Ајакс остаје са играчем мање због искључењ Вобера, али већ у 75. црвени картон добија и Томас Милер због бруталног старта. Осам минута прије краја Боатенг прави пенал за Ајакс, који реализује Тадић и доноси “копљаницима” резултат за прво мјесто. Међутим, није прошли ни пет минута, а Таљафико обара Алкантару, па Левандовски такође другим голом поравнава. У посљедњем минуту регуларног дјела меча Кингсли Коман сјајним ударцем доноси нови преокрет, овај пут Бајерну, али у петом минуту надокнаде Таљафико се искупљује и на асистенцију Хунтелара доноси Ајаксу заслужен бод. У другом мечу групе Бенфика је у утакмици без резултатског значаја савладала АЕК 1:0, голом Алекса Грималда из пенала у 88. минуту меча у Лисабону.

Велики кикс направио је Манчестер јунајтед поразом у Валенсији 2:1, јер је Јанг Бојс неочекивано надиграо Јувентус истим резултатом, па су “Црвени ђаволи” пропустили шансу да освоје Групу Х. Јунајтед је био безопасан у првих пола сата на Местаљи, није упутио ниједан шут, док је у међувремену Карлес Солер сјајним ударцем по земљи матирао Ромера за вођство Валенсије у 17. минуту. Крајем првог полувремена Пол Погба је промашио гол са три метра, а казна је услиједила на старту другог полувремена када Фил Џонс ужасном реакцијом постиже аутогол за 2:0 за домаћина. У самој завршници Маркус Рашфорд главом тресе мрежу Валенсије, али је успио само да ублажи пораз Јунајтеда, па Валенсија стиже до побједе вриједне Лиге Европе. У међувремену, Јувентус је разочарао у Берну гдје је потцијенио Јанг Бојс, а домаћи тим то казнио са два гола искусног Гиљома Ороа за 2:0 средином другог полувремена. Десет минута прије краја Роналдо асистира шести пут у сезони, а Дибала сјајним ударцем смањује на 2:1 и поставља коначан резултат.

Раније су одиграни мечеви у Групи Г гдје су Реал и Рома прије овог кола обезбједили осмину финала, и то Шпанци као први, а Италијани као други у групи. Оба тима су изгубила у посљедњем колу, а ЦСКА је упркос невјероватној побједи 3:0 у Мадриду остао без Лиге Европе.

Група Ф: Шахтјор – Лион 1:1 (1:0) Мораеш 22 Ферик 65 М. Сити – Хофенхајм 2:1 (1:1) Сане 45+2, 61 Крамарић 16п

Група Е: Ајакс – Бајерн 3:3 (0:1) Тадић 61, 81п, Таљафико 90+5 Левандовски 13, 86п, Коман 90 Бенфика – АЕК 1:0 (0:0) Грималдо 88

Група Х: Валенсија – М. Јунајтед 2:1 (1:0) Солер 17, Џонс 47аг Рашфорд 87 Јанг Бојс – Јувентус 2:1 (1:0) Оро 28п, 68 Дибала 80

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана