Španski zid prepreka Bajernu

Priredio: Dušan Repija foto: EPA
Španski zid prepreka Bajernu

Minhen - Fudbaleri Bajerna pokušaće večeras (20.45 časova) da nadoknade 0:1 iz Madrida protiv Atletika i izbjegnu treću sezonu uzastopno eliminaciju od španskih timova.

Prethodne sezone od ekipe Pepa Gvardiole bila je bolja Barselona, a godinu ranije Real Madrid, koji su kasnije otišli do samog kraja. Španskom stručnjaku ovo je posljednja prilika da uradi ono zbog čega je doveden u Minhen - da vrati Bajern na krov Evrope, jer od ljeta sjeda na klupu Mančester sitija. I dalje je uvjeren u veliki uspjeh, pa je i prije nekoliko dana ponovio da ga javnost može strijeljati ukoliko Bajern ne prođe Atletiko. Međutim, jasno je Gvardioli da to neće biti nimalo lako. Prvi sudar različitih filozofija fudbala pripao je Dijegu Simeoneu. Bajern je kao i uvijek imao posjed lopte, ali nije uspijevao da pronađe put do mreže Jana Oblaka, dok je Atletiko prijetio iz kontri i osim majstorije Saula Nigeza mogao da slavi ubjedljivije, ali je šut Fernanda Toresa zaustavila stativa. Odstupanja sa obje strane sigurno neće biti ni večeras, samo treba očekivati još jači pritisak Bavaraca.

- Moramo da odigramo mnogo bolje. U medijima svakodnevno čitam da će moj rad biti vrednovan samo ako osvojimo Ligu šampiona. Nije gotovo, još uvijek imamo šansu - rekao je Gvardiola, koji vjerovatno neće moći da računa na Franka Riberija.

Bajern je imao lošu uvertiru pred najvažniji mač u sezoni jer nije savladao Borusiju Menhengladbah (1:1), pa je odgođeno slavlje u Bundesligi. Gvardiola je izveo "šaren" sastav, baš kao i Simeone protiv Rajo Valjekana, ali su "jorgandžije" slavile sa 1:0 i ostale u trci sa Barselonom i Realom. Atletikov bedem biće na iskušenju više nego ikada, pa sve navijače Madriđana može da raduje povratak kapitena Dijega Godina u posljednju liniju.

- Umor nas neće zaustaviti jer želimo u finale po svaku cijenu. Podredili smo sebe velikom uspjehu i nećemo stati na korak od cilja - rekao je najbolji strijelac Atletika  Antoan Grizma, kojem je gol protiv Valjekana bio 30. u sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana