Случај Скендербег – Албанци прете смрћу члановима УЕФА

  Случај Скендербег – Албанци прете смрћу члановима УЕФА 18.02.2018 15:26 | B92

Инспектори Европске фудбалске уније (УЕФА) који су радили истрагу на случају намештања мечева албанског клуба Скендербег добили су анонимне претње смрћу.

Ова информација саопштена је на званичном сајту те организације, а реаговао је и први човjек УЕФА Александар Чеферин.

"Инспектори који су радили на случају намештања мечева Скендербега добили су претње смрћу како би одустали од гоњења. Ове претње нас неће застрашити и удаљити од наставка истраге јер је УЕФА у одлучној борби против намjештања", истакао је Чеферин.

Албански медији прије два дана најавили си да Скендербег чека највећа казна у историји фудбала због намјештања резултата у сезони 2015/2016 у шампионату и Лиги Европе – суспензија на 10 година и новчано милион евра.

"Никада нећемо дозволити да особље УЕФА буду предмет претњи неког трећег лица. Они имају потпуну подршку", додао је Словенац.

Дисциплинска комисија покренула је овај поступак јер је Скендербег био под сумњом да је у сезони 2015/2016 намјештао утакмице у албанском првенству, али и у Европи.

Због тога је већ био избачен из европских тамичења у сезони 2016/17, али истрага се наставила па је ове године и донесена ова ригорозна казна.

Албански медији открили су и имена европских клубова против којих је Скендербег намјештао, а то су – Спортинг, Локомотива Москва и Динамо Загреб.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица