Slaviša Jokanović i Aleksandar Mitrović pišu istoriju: Fulam na “Vembliju” poslije 43 godine

Agencije
Slaviša Jokanović i Aleksandar Mitrović pišu istoriju: Fulam na “Vembliju” poslije 43 godine

London - Slaviša Jokanović i Aleksandar Mitrović izborili su sa Fulamom finale doigravanja za plasman u Premijer ligu, jer je u revanš meču savladao Derbi sa 2:0 i nadoknadio 0:1 iz prve utakmice.

Tako će ekipa sa “Krejven kotidža” istrčati na “Vembli” prvi put poslije 43 godine, jer su 1975. godine izgubili finale FA kupa od Vest Hema. Fulam od tada nije igrao nijedno finale iako je dugi niz godina bio član Premijer lige i vraćao se u nju kroz trijumfe u Čempionšipu. Sada su sa srpskim stručnjakom na klupi blizu povratka u elitu.

- Dugo nismo bili na “Vembliju”. Ovo je za nas neverovatna stvar. Sjajno je i što smo tokom ove sezone srušili mnoge rekorde. Sada cela sezona zavisi od jednog meča. Znamo koliko je važno što smo došli do finala, ali još je važnije da tu pokažemo snagu i umeće i pobedimo. Sada moramo da sredimo misli, da odmorimo tela i da počnemo da se pripremamo za meč koji nas čeka za deset dana. Moramo da budemo spremni - naglasio je Jokanović.

Iako su golove postigli sedamnaestogodišnji Rajan Sesenjon i Denis Odoji, Mitrović je proglašen za igrača utakmice. Snažni centarfor dobio je skoro sve duele sa defanzivcima Derbija, a da je imao malo više sreće postigao bi bar jedan gol.

- Zbog ovoga sam došao. Neverovatan je osećaj. Zaslužujemo da se plasiramo u Premijer ligu zato što igramo izuzetno dobar fudbal. Veoma sam srećan i ponosan na celu ekipu - kazao je Mitrović, koji je procvjetao od dolaska na pozajmicu iz Njukasla.

On je pohvalio Sesenjonovu igru, jer je osim gola i asistirao Odoiju.

- Čitam šta se sve o njemu piše, mnogi veliki klubovi ga traže, ali je sa obe noge na zemlji. Pokazao je da će biti veliki igrač - rekao je Mitrović.

Ulam je sinoć saznao rivala u finalu, a snage su odmjerili Aston Vila i Midlzbro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana