Slavija do daljeg domaćin u Foči

Goran Andrić
Slavija do daljeg domaćin u Foči

Istočno Sarajevo - Fudbaleri Slavije u prvom kolu Premijer lige BiH za vikend dočekuju prošlogodišnjeg prvaka Zrinjski, ali zbog radova na glavnom terenu Sportsko-rekreativnog centra Slavija u Istočnom Sarajevu utakmica će se igrati u Foči na stadionu Sutjeske.

Kako bi se što bolje adaptirali  na "domaći" teren, "sokolovi" su odigrali test utakmicu sa Fočacima i dobili je sa 5:0.

- Početkom jula počela je rekonstrukcija travnate površine na našem stadionu. Planirano je da se radovi završe do početka prvenstva, ali potrebno je još vremena da se napravi teren. Sa površine igrališta skinuti su humus i busenje. U toku je postavljanje drenažnih cijevi, nakon čega će uslijediti postavljanje tampona i novog busenja na površini od 8.600 kvadratnih metara. Zbog radova na terenu bićemo domaćini na stadionu u Foči duže od jedne utakmice, a već je rezervisan za naša tri meča - kazao je trener Slavije Dragan Radović.

Neizvjesno je kada će "sokolovi" ugostiti neku ekipu na svom stadionu u Istočnom Novom Sarajevu, jer nakon što busenje trave bude postavljeno, potrebno je da prođe 30 dana da bi se mogle igrati utakmice na njemu. Kako nezvanično saznajemo, postavljanje busenja predviđeno je krajem avgusta, što bi značilo da "sokolovi" tek u oktobru mogu na svoj teren.

- Neće nam biti problem što igramo utakmice u Foči, ali imamo problema kada je u pitanju teren za treniranje. Na glavni stadion ne možemo, pomoćni je usljed obilnih padavina u lošem stanju, a površina sa vještačkom travom je mala, tako da ne možemo uigravati ekipu. Nadam se da će ljudi u klubu riješiti ovaj problem - poručio je golman Slavije Mladen Lučić.

Inače, "sokolovi" su u utakmici protiv Sutjeske imali terensku inicijativu tokom cijelog susreta. Do prvog pogotka čekalo se do 35. minuta, kada je Nedim Oglečevac prošao po desnoj strani i uposlio Zorana Kokota, a napadač glavom pogodio mrežu domaćina. Četiri minuta kasnije isti igrač primorao je golmana Sutjeske Nikolu Petričevića da ponovo vadi loptu iz mreže. Da će biti veliko pojačanje za Slaviju, Kokot je pokazao svojim trećim pogotkom u 44. minutu. Do kraja susreta mrežu Sutjeske pogodile su novajlije u plavo-bijelom dresu Petar Mitić i Anel Salković za konačnih 0:5.

- Generalna proba je bila uspješna i mislim da smo na pravi način sebi podigli samopouzdanje pred utakmicu protiv Zrinjskog. Želja mi je da u dresu Slavije pružam svoj maksimum i na taj način doprinesem dobrim rezultatima - istakao je strijelac tri pogotka za Slaviju Zoran Kokot.

Koncert

Kako "Glas Srpske" nezvanično saznaje, krajem avgusta planiran je koncert Svetlane Cece Ražnjatović na glavnom stadionu Slavije, što bi mogao da bude dodatni problem za klub, jer ukoliko na stadionu bude postavljena travnata površina, može doći do oštećenja terena, dok je sa druge strane teško povjerovati da će se koncert održati na površini od zemljanih tampona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana