Сити елиминисан, Тотенхем у полуфиналу на Ајакс

B92
Сити елиминисан, Тотенхем у полуфиналу на Ајакс

Фудбалери Манчестер ситија елиминисани у четвртфиналу Лиге шампиона, пошто су пред домаћом публиком побједили Тотенхем са 4:3.

Тотенхем ће у у полуфиналу играти против Ајакса, док ће се у другој борби за финале састати фудбалери Ливерпула и Барселоне.

“Грађани” нису успјели да се пласирају побједом, јер су у првом мечу поражени са 1:0, па су тако због правила гола у гостима завршили учешће у елити.

На почетку утакмице видјели смо невјероватан расплет, пошто је виђено чак четири гола за 11 минута, односно пет за 21.

Први до вођства дошли су домаћи фудбалери, пошто је Рахим Стерлинг мајсторским ударцем у даљи угао савладао Љориса. Играо се четврти минут.

Само три минута касније Сон је казнио лошу рекацију одбране Ситија. Јужнокорејац је упутио шут ка средини гола, али је Едерсон био лоше постављен и лопта је од његових ногу завршила у мрежи.

Био је ово шок за Сити, али како тек онда описати оно што се десило у десетом минуту. Поново је одбрана “грађана” очајно реаговала и поново је Сон био стрелац.

Само што су извели ударац са центра, фудбалери Манчестер ситија постигли погодак за изједначење. Агуеро је сјајно асистирао ка Бернарду Силви, који је лукавим ударцем савладао Љориса.

Имали су “грађани” среће, пошто је лопта закачила Роуза, проманила правац и преварила француског голмана.

Обије екипе су мало смириле игру у наставку, међутим десет минута касније Сити постиже нови гол. Де Брејне је одлично убацио лопту која је прошла кроз казнени и дошла до друге стативе, гдје се налазио Стерлинг, који ју је само прослиједио у мрежу.

До краја полувремена нисмо видјели голове, нити неке стопостотне шансе, па се на паузу од петнаест минута отишло са резултатом 3:2 за Сити.

Наставак нам је донио још узбуђења. “Грађани” праве велики притисак на почетку и то им се исплаћује у 59. минуту. Де Брејне је сјајно прошао, потом додао лопту до Агуера, који је снажним ударцем савладао Љориса. Сити је од овог тренутка имао резултат за пласман у полуфинале.

Екипа Пепа Гвардиоле није жељела да чува резултат, наставила је са нападима, али није успјела да постигне гол. На њихову несрећу, примили су га у 73. минуту. Трипије је центрирао из корнера, а Љорентеа је лопта погодила у кук и тако ушла у гол.

Судија Џунејт Чакир морао је да оде до екрана за ВАР, пошто је лопта прво закачила у руку Шпанца, а потом у кук. Како није било никакве намјере и како му је рука била уз тијело, турски арбитар је признао погодак.

Био је ово велики ударац за “грађане”, али они нису очајавали. Наставили су да притискају, стварали су шансе, а у 93. минуту успјели су да погоде за 5:3. Ипак, голу Стерлинга претходио је мали офсајда Агуера и због тога је поништен.

То су били и посљедњи тренуцима меча, па је Чакир убрзо свирао крај. Гледали смо страшну утакмицу, која ће се дуго препричавати. На крају Тотенхем иде даље и играће против Ајакса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана