Сингапур: Ана добила Бушар, Халеп разбила Серену В.

Б92
Сингапур: Ана добила Бушар, Халеп разбила Серену В.

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић забиљежила је побједу против Канађанке Ежени Бушар у другом мечу Црвене групе у Сингапуру – 6:1, 6:3

Ана је одиграла сјајан меч, одлично је играла, посебно се истакла освојеним поенима на први сервис, није срљала и на крају потпуно заслужено уписала важан убједљив тријумф.

У првом сету је Ана одиграла готово савршено, освојила је 88 одсто поена на први сервис, искористивши двије брејк лопте за лагано и рутинско вођство.

Други сет је био доста узбудљивији, иако је Ивановићева започела сет брејком. Ипак, Канађанка је успјела да се врати већ у наредном гему, али је било евидентно да нема шта да тражи против расположене и разигране Ане. Наша тенисерка је паметно чекала шансу, као и већих током меча, и искористил другу брејк/меч лопту у деветом гему за коначни тријумф.

Београђанка је тако анулирала пораз од Серене Вилијамс у првом колу, а уколико жели да се нађе у полуфиналу мора за два дана да савлада Румунку Симону Халеп, која је већ обезбхедила пролаз.

У првом мечу дана видхели смо велико изненађење, можда и сензацију, јер је Симона Халеп препустила само два гема првој тенисерки свијета Серени Вилијамс.

Неочекивани тријумф Румунке доста компликује ситуацију у групи, јер постоји реална могућност да три тенисерке послије трећег кола имају учинак од двије побједе и једног пораза. Ако буде таква ситуација – о другом путнику из 'Црвене' групе одлучиће сет/гем количник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана