Серена освојила 19. Грен слем титулу

Агенције
Серена освојила 19. Грен слем титулу

Прва тенисерка свијета Серена Вилијамс шести пут у каријери освојила је Аустралијан опен, пошто је у финалу савладала Марију Шарапову са 6:3, 7:6 (7-5)

Американка је тако дошла до 19. Грен слем титуле, прве у Мелбурну од 2010. године, и сада је њен низ побједа над Шараповом продужен на 16.

Серена је меч завршила са 38 винера и 25 неизнуђених грешака, уписала је чак 18 асова, а Шарапова је на другој страни имала 21 директан поен и 15 грешака.

У првом сету Серена је направила брејк већ у раној фази, а меч је при резултату 3:2 и 30:30 прекинут због кише, пише Б92.

Вилијамсова је дјеловала као да јој је лоше на паузи, претходних дана била је болесна, али је по повратку на терен под кровом заиграла још боље и освојила први сет релативно лако.

Други сет био је веома квалитетан на обе стране, достојан Грен слем финала. Кључан је био Серенин сервис - сваки пут када би се нашла у неугодној ситуацији, Американка је одсервирала ас или сервис винера. Од 0:30 је једном везала четири неодбрањива сервиса, други пут три, а једину брејк лопту у другом сету спасла је такође захваљујући изврсном сервису.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана