San Antonio pikovao nekadašlju košarkašicu Bijeljine i Novog Grada

B92
San Antonio pikovao nekadašlju košarkašicu Bijeljine i Novog Grada

Srpska košarkašica Dragana Stanković (20) izabrana je kao 30. pik od strane San Antonio Starsa na WNBA draftu u četvrtak uveče.

 

Srpska 195 centimetara visoka mlada reprezentativka trenutno igra za mađarski Šopron na poziciji centra.

Ove sezone prosječno postiže 9,8 poena uz 5,1 skokova za novog šampiona Mađarske, a 9,4 poena i 6,3 skokova u Evrokupu. Ona će biti 12. srpkinja u WNBA ligi, jer je 11. u fabruaru postala Ana Dabović.

“Imamo visoko mišljenje o Stankovićevoj. Igrala je sa našim bekom Kajlom Mekbrajd u Mađarskoj, pa smo imali priliku da je upoznamo. Mlada je, ima veliki potencijal”, rekao je trener Starsa Den Hjuz.

Djevojka rođena u Ljuboviji, tokom karijere je igrala u Bijeljini i Novom Gradu u Republici Srpskoj, a prije dvije godine bila je najkorisnija igračica regionalne košarkaške lige.

Na U-20 Evropskom prvenstvu prošlog ljeta je košem u posljednjoj sekundi donijela Srbiji bronzanu medalju, a prosječno je bilježila 14,6 poena uz 9,5 skokova po meču.

San Antonio je proteklu sezonu završio u prvoj rundi plej-ofa, a titulu je osvojio Finiks Merkjuri. Nova sezona počinje 5. juna, a trajaće do 13. septembra.

Pored Dabovićeve, u WNBA trenutno igra još jedna srpska košarkašica, Jelena Milovanović, a prethodno su boje Srbije branile Nina Bjedov, Gordana Grubin, Katarina Lazić, Mila Nikolić, Jasmina Perazić-Gipe, Sonja Petrović, Slobodanka Tuvić, Daliborka Vilipić i Milica Vukadinović.

U WNBA će još jedna djevojka sa ovih prostora, mlada reprezentativka BiH Marica Gajić (20) iz Bijeljine, koju su kao 32. pika izabrali Vašington Mistiks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana